Суперзвездата на плуването Майкъл Фелпс е мислел за самоубийство след

...
Суперзвездата на плуването Майкъл Фелпс е мислел за самоубийство след
Коментари Харесай

Суперзвездата Майкъл Фелпс изпадал в депресия след всяка победа

Суперзвездата на плуването Майкъл Фелпс е мислел за самоубийство след Олимпиадата в Лондон през 2012 година Фелпс се отдръпна от спорта след игрите в Рио, на които взе 5 олимпийски трофеи и от този момент няколко пъти приказва за психическите проблеми през кариерата си.   

На конференция в Чикаго за психологичното здраве, той описа, че черните мисли са го връхлитали след всяко съревнование, само че най-тежко е било след всяка олимпиада: следвали „ интервали на тежка меланхолия “.

Американският първенец стигнал дъното след Лондон, откъдето си потегли с 4 олимпийски трофеи и  2 сребърни медала. „ Не желаех да плавам повече, ни желаех даже да пребивавам (…) Мислех дори за самоубийство “, признава Фелпс, представен от „ Фигаро “.

Той напусна спорта през същата 2012, преди да се върне две години по-късно. Никога не съм се чувствал толкоз зле, стоях затворен в стаята си по 3-5 дни, без да хапвам, съвсем без да дремя, без предпочитание за живот, изповядва първенецът, собственик на 23 олимпийски трофеи.

Първите признаци на рецесията се появили рано в кариерата на 32-годишния към този момент Майкъл Фелпс. Черните мисли почнали от Олимпиадата в Атина през 2004 година, когато е единствено 19-годишен и печели първите си 6 трофеи. 4 години по-късно, откакто бие върха на сънародника си Марк Спитц, спечелвайки 8 трофеи на игрите Пекин, търси избавление в алкохола. Една негова фотография от този интервал, на която пуши лула с канабис, обиколи света. “Това беше опит за бягство от проблемите, които трябваше да разреша “, споделя в този момент младият татко, чиято брачна половинка е някогашна Мис Калифорния. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР