Суперзвездата на женските алпийски ски Линдзи Вон (САЩ) обяви, че

Суперзвездата на женските алпийски ски Линдзи Вон (САЩ) обяви, че ...

Линдзи Вон обяви кога ще сложи край на кариерата си.

Суперзвездата на женските алпийски ски Линдзи Вон (САЩ) обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след края на сезон 2018/2019 в интервю за "NBC Sports".

Четирикратната световна шампионка и трикратната олимпийска медалистка има 82 победи за Световната купа, като изостава само на 4 успеха от рекордьора Ингемар Стенмарк (Швеция).

"Ако успея да подобря това постижение, ще бъде като сбъдната мечта. Но дори да не успея, мисля, че кариерата ми беше изключително успешна. Все пак ще си остана жената с най-много победи за Световната купа", заяви Вон.

It's the end of an era.

Three-time Olympic medallist Lindsey Vonn will retire at the end of the ski season.https://t.co/057mnC4kvs pic.twitter.com/yGvPtqTYSd
— BBC Sport (@BBCSport) October 12, 2018 Американката, която през следващата седмица ще навърши 34 години, страда от здравословни проблеми през последните сезони.

"Смятам, че няма смисъл да се мъча повече физически. Бих искала да бъда активна и след това, така че трябва да гледам в по-далечно бъдеще, а не да се концентрирам само върху следващия сезон", каза още американката.

Вон, която е олимпийска шампионка в спускането от Ванкувър 2010, стартира новата кампания в скоростните дисциплини в Лейк Луис през декември.

Източник: sportal.bg