Суперзвездата на Филаделфия Филис Брайс Харпър изрази гласно възмущението си

...
Суперзвездата на Филаделфия Филис Брайс Харпър изрази гласно възмущението си
Коментари Харесай

Брайс Харпър: Тъпо е МЛБ да не пуска играчите на олимпиада

Суперзвездата на Филаделфия Филис Брайс Харпър изрази гласно възмущението си от обстоятелството, че бейзболистите от Висшата лига на Съединени американски щати и Канада (МЛБ) не могат да вземат участие на олимпийските игри в Токио 2020. Заради пандемията от ковид XXXII лятна олимпиада беше отсрочена за 2021 година, само че даже тогава състезателите от Мейджър лийг ще могат да гледат своите национални тимове единствено по малкия екран.

" За мен това е такава подигравка – съобщи 27-годишният Харпър в подкаста на BarstoolSports.com. – Олимпиадата е в Япония, а вие не изпращате момчетата от Висшата лига? Шегувате ли се? Искате да развиете играта колкото е допустимо повече, а няма да ни позволите да играем на олимпийските игри, тъй като не желаете да загубите пари за интервал от две седмици? ОК, това е жалко. "

Episode #169:

- Nearly 2 hours with Phillies star Bryce Harper (@bryceharper3)

- Next Decade Draft wrap-up

- KBO

And more ——> https://t.co/Lpvs1mdSka pic.twitter.com/6m2if8d1xO
— Starting 9 (@Starting9) May 5, 2020
Бейзболът беше формален спорт в олимпийската стратегия от игрите в Барселона '92 до Пекин '08 в това число, а в Токио '20 би трябвало да направи своето завръщане като спомагателна дисциплинираност по решение на уредниците. Както и преди изваждането на американския спорт, по този начин и при идното му наново включване разрешение да вземат участие на олимпиадата имат главно дилетанти и играчи от Майнър лийг.

В началото на март международната коннфедерация (WBSC) реализира съглашение с МЛБ да разреши най-малко на играчите от разширените сформира с 40 играчи да се включат в олимпиадата. Но най-големите звезди, които са в дейния лист от 26 души към съответния миг, все по този начин няма да могат да показват своите родини на най-големия състезателен конгрес.
 МЛБ склони да пусне играчи на олимпиадата в Токио '20
" Бейзболистите от МЛБ би трябвало вероятно да са разполагаем за олимпийските игри един път на четири години – уточни Харпър. – Искате да развиете играта? Наистина желаете да я закарате в разнообразни страни и разнообразни места? Сега олимпиадата ще бъде през 2021 година поради ковид. Защо да не шокираме света и да не изпратим всички играчи от Висшата лига на игрите? "
Самият Харпър показва голямо предпочитание да взе участие в Япония, където бейзболът е най-популярният спорт. Затова и аутфилдерът на " филитата " има вяра, че олимпиадата в Токио заслужава най-хубавите играчи.

" Само си представете... Шохей Отани играе за Япония и се изправя против Майк Траут с униформата на Съединени американски щати! – размечта се 6-кратният участник в Мача на звездите. – Можете ли да си визиите да сте в непозната страна, да сте подредени на линията и да слушате да звучи вашият химн? Пич, няма нищо по-добро. Това ме пали още до момента в който седнал съм тук. Няма нищо по-добро! Бейзболът би трябвало да е още веднъж в олимпийските игри. А МЛБ би трябвало да разреши на играчите да бъдат там. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР