Суперзвездата Мадона беше подложена на цензура в Инстаграм за разпространение

...
Суперзвездата Мадона беше подложена на цензура в Инстаграм за разпространение
Коментари Харесай

Инстаграм обвини Мадона за разпространение на фалшиви новини

Суперзвездата Мадона беше подложена на цензура в Инстаграм за разпространяване на погрешна информация за хипотетичен лек за COVID-19, откакто тя показа фрагменти от видеоклип, ретуитван от Доналд Тръмп.

В обявата си пред 15,4 милиона почитатели Мадона твърди, че потвърдена ваксина е била налична от месеци, само че се пазела в загадка, " с цел да може богатите да забогатеят, а бедните и болните да станат по-болни ". Тя прикрепи видео на американската лекарка Стела Имануел, която хвали хидроксихлорохина като чудодеен коронавирусен лек. Различни клипове от речта на Имануел се разпространиха бързо в интернет през последните дни, макар че хидроксихлорохинът, антималарийно лекарство, съгласно данните не се е оказал ефикасен против COVID-19.

" Премахнахме това видео за отправяне на невярни изказвания по отношение на лекувания и способи за профилактика на COVID-19 ", съобщи представител на Facebook, който е притежател на Инстаграм, пред Агенция Франс Прес.

„ Хората, които реагираха, разясниха или споделиха това видео, ще видят известия, насочващи ги към авторитетна информация за вируса. "

Публикацията на Мадона бе изтрита, само че екранните графики демонстрират, че тя преди този момент тя е маркирана „ Фалшива информация - прегледана от самостоятелни проверяващи на обстоятелствата ".

Президентът Тръмп тази седмица туитва няколко клипа към своите 84 милиона почитатели, преди туитовете да бъдат отстранени. Синът му Доналд Тръмп-младши бе краткотрайно блокиранот Туитър, откакто също показа елементи от видеото.

" Никой няма потребност да бъде болен. Този вирус има лек - назовава се хидроксихлорохин ", възкликва Имануил във видеото, застанала на стъпалата на Върховния съд във Вашингтон с лекари. Тя също се нахвърля против маските за лице и блокировките.

Мадона съобщи, че през май е преболедувала ковид, който я е принудил да отсрочи концерти в Париж по-рано през годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР