Суперзвездата Джей Зи помоли своя адвокат да поеме защитата на

...
Суперзвездата Джей Зи помоли своя адвокат да поеме защитата на
Коментари Харесай

Джей Зи подкрепи 21 Савидж, помоли адвоката си да го защитава

Суперзвездата Джей Зи помоли своя юрист да поеме отбраната на рапъра 21 Савидж, който в неделя бе арестуван от американските миграционни служби поради нелегално престояване в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Нюйоркският юрист Алекс Спайро удостовери, че по молба на Джей Зи, който той постоянно съставлява, е поел делото на младия рапър от Атланта. 21 Савидж е измежду музикалните дейци, номинирани за влиятелните интернационалните награди "Грами ".

Джей Зи съобщи, че ще спомага с цялото си въздействие за освобождението на 21 Савидж. Facebook акцията "Free21Savage " към този момент събра редица известни поддръжници - от Карди Би до младата демократка и член на Конгреса - Александрия Окасио-Кортес.

"Арестуването и задържането на 21 Савидж е цялостен парадокс, неговата молба за виза U не е в придвижване от четири години, " написа Джей Зи във фейсбук.

Много от почитателите на 26-годишния рапър и татко на три деца с изненада схванаха в неделя, че той не е американски жител. Рапърът живее от седемгодишен в Атланта - столицата на американския хип-хоп.

Неговите юристи потвърдиха, че от приключването на неговата виза през 2006 година артистът обитава в Съединени американски щати без документи, още от малолетна възраст. 21 Савидж се намира в същото състояние, както и още 1,8 милиона младежи, пристигнали в Съединени американски щати като деца и неполучили документи при навършване на пълноправие.

Години наред 21 Савидж - чийто албум "I Am > I Was " оглавява американските ранглисти от началото на годината - неведнъж е подавал за заявление на виза "U ". Тя се издава на лица,- жертви на закононарушение, само че заявката му е останало без разглеждане.

"Има надлежна подадено заявление за виза, което е необработено, макар че това е трябвало да стане преди дълго време и това е щяло да уреди миграционния му статут, " съобщи Спайро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР