Суперяхтата Zion, оценена на 600 милиона долара, е вдъхновена от

...
Суперяхтата Zion, оценена на 600 милиона долара, е вдъхновена от
Коментари Харесай

Суперяхтата Zion за 600 млн. долара, вдъхновена от черните дупки

Суперяхтата Zion, оценена на 600 милиона $, е въодушевена от черните дупки - „ най-мистериозния, само че хубав феномен на Вселената “.

Дизайнерите реализират естетиката на „ черната дупка “ посредством солиден стъклен купол за наблюдаване в средата на корпуса, който предлага „ 180-градусова панорама “ към морето.

Индийското студио Bhusan Power Design стои зад кораба, който е с дължина 110 м и широчина 15.8 м.

Суперяхтата е цялостна с „ новаторски функционалности “, които съчетават „ хубост с функционалност “, съгласно дизайнерите.
View this post on Instagram
A post shared by Suckstobebroke (@suckstobebroke)

Освен купола, на главната палуба има инфинити басейн със стъклено дъно, обвързван с трапезарията на главната палуба посредством „ провесен мост “. Оттук можете да влезете в жилището на притежателя, който има „ електрически задвижвани “ балкони в профил.

На горната палуба ще намерите хеликоптерната площадка на суперяхтата, предопределена за пасажери, които желаят да слязат напряко от въздуха в морето.

Той се намира до флайбриджа (управляваща станция), който дава обещание да предложи „ най-висока видимост и маневреност при всевъзможни метеорологични условия “.
View this post on Instagram
A post shared by U L T R A M A R Y A C H T S (@ultramar_yachts)

Асансьор се спуска до долната палуба, където има „ плажен клуб “ с фитнес зала и „ отворено градинско пространство “ на кърмата.

Според дизайнерите плажният клуб се трансформира в разширено пространство за слънчеви бани посредством разгъваеми тераси.

Долната палуба предлага и огромен гараж за джетове и други водни играчки, показва Daily Mail.

Като цяло суперяхтата може да побере 20 посетители - в основния апартамент и 10 "луксозни " стаи, и над 20 члена на екипажа, изясняват дизайнерите.

Според Bhusan Power Design, корабът може да пътува със скорост от 18 възела и се задвижва от хибридно-електрическа система, която сдвоява мотори, работещи с гориво, с електрически мотори или акумулатори.

Дизайнерите споделят, че построяването на Zion ще отнеме четири или пет години, а сега тя е единствено идея.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР