Суперяхта за малко над 580 млн. евро, за която се

...
Суперяхта за малко над 580 млн. евро, за която се
Коментари Харесай

Суперяхта за 580 млн. евро на Путин отплава от Турция? ВИДЕО+СНИМКИ

Суперяхта за малко над 580 млн. евро, за която се приказва, че принадлежи на Владимир Путин, беше преместена от изсъхнал док назад в океана, пораждайки опасения, че може би е на път да напусне европейските води, с цел да избегне глобите против Русия, заяви в. “Дейли мейл”.

От края на лятото на 2020 година първокласната лодка “Шехерезада” бе отвън водата в яхтеното пристанище Порто ди Карара покрай Маса, Северна Италия. Тя дойде единствено няколко месеца откакто беше пусната да плава, с цел да бъде преоборудвана.



Сега обаче големият кораб е изместен назад в океана. Тези дейности провокираха спекулации измежду локалните поданици, че непристойно първокласният транспортен съд - дълъг 137 метра и оборудван със лични спа центрове, плувни басейни, фитнес зала и две хеликоптерни площадки - може скоро да напусне яхтеното пристанище.

Изглежда и че италианската брегова защита няма да има пълномощия да го спре, тъй като притежателят му към момента не е твърдо открит, което значи, че не може да бъде иззет на съображение наложените против Русия наказания.

Ако суперяхтата в действителност принадлежи на Путин, евентуално екипажът ще се опита да избяга от водите на Европейски Съюз в релативно безвредното леговище на Турция. Оттам тя ще може да премине през Суецкия канал до Индийския океан, Индонезия или даже до пристанището Владивосток. Лодки, принадлежащи на мнозина съветски олигарси, към този момент са създали това пътешестване.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР