Супермоделът от 90-те години Линда Еванджелиста, разкри, че е преминала

...
Супермоделът от 90-те години Линда Еванджелиста, разкри, че е преминала
Коментари Харесай

Линда Еванджелиста разказва за битката с рака

Супермоделът от 90-те години Линда Еванджелиста, разкри, че е минала през две интервенции поради рак на гърдата през последните пет години - втората диагноза е сложена през юли 2022.

Тя разказва за борбата си с онкологичното заболяване за първи път в изявление за WSJ Magazine. Тя споделя, че прогнозата й е „ добра, само че не страхотна “, добавяйки, че е „ с единия крайник в гроба “. Еванджелиста стартира още веднъж да се появява под прожекторите през последната година, само че в този момент тя разказва, че това се е случвало на фона на битката й с рака, като е минала през химиотерапия и лъчетерапия. 

За първи път тя схваща, че е болна през декември 2018 година, когато си прави годишен профилактичен обзор с мамография.

" Резултатите не бяха положителни и поради други здравословни фактори, без да се двоумя, се съгласих на двойна мастектоми , тъй като желаех да оставя всичко това зад тила си. Мислих, че това ще реши казуса напълно. Нямаше да разреша ракът на гърдата да ме убие ", споделя тя.

През юли 2022 година обаче още веднъж чува диагнозата рак. Линда беседва с хирурга, като му споделя да " изреже дупка в гърдите й " и да не се тормози за последствията за външния й тип.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by WSJ. Magazine (@wsjmag)

" Не желая да наподобявам красиво, желая да дълбаете. Искам да видя дупка в гърдите си, когато приключите. Разбрахте ли? Няма да умра от това ", споделя Еванджелиста.  " Просто влязох в режим, в който си споделих: Знам по какъв начин да се оправя, просто ще върша, каквото би трябвало, и това ще отмине. "  

Само няколко близки са знаели за борбата й с рака, самата тя взима решение да не приказва за това, до момента в който минава терапия. Еванджелиста споделя, че има " ужасяващ резултат " от проучването на онкотип - т.е. риск от нова поява на рака. Онова, което прави бъдещето ѝ нестабилно, я кара да прави оценка всеки минал ден.

" Знам, че съм с единия крайник в гроба, само че напълно съм празнично настроена ", споделя 58-годишния модел пред WSJ.

Тя свети на корицата с фрагменти, снимани от стилния фотограф Стивън Мейзъл. През септември излиза и книгата  Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel, както и документалната поредност от четири елементи The Super Models на Apple TV+.  

 
Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън в поредицата " Супермоделите "   

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР