Супермаркетите във Великобритания са изправени пред сериозни закъснения при поръчките

...
Супермаркетите във Великобритания са изправени пред сериозни закъснения при поръчките
Коментари Харесай

Великобритания пред сух режим за Коледа

Супермаркетите във Англия са изправени пред съществени закъснения при поръчките на алкохол преди празничния напор за Коледа и Нова година. От магазините липсват шампанско, виновност, джин и уиски, и това се дължи на забавянето в пристанищата, оповестява БГНЕС.

Средно с по две седмици закъсняват доставките за огромните магазини. Огромното забавяне стана мотив доставчиците да изпратят писмо до държавното управление с предизвестие за настъпващия безпорядък и евентуално повишаване на цените.

Сега доставките лишават пет пъти повече време, в сравнение с преди година - приблизително по петнадесет, вместо нормалните два или три дни. А разноските за доставка на алкохол до Обединеното кралство са скочили приблизително със 7%. И до момента в който някои компании ще поемат тези разноски, други ще бъдат принудени да покачат цените за потребителите.



Британците към този момент се борят с рецесията с дефицит на водачи на товарни камиони поради Брекзит. Тя докара до забавени доставки и при свежите храни, които преди бяха доставяни за 24 часа, а в този момент идват с най-малко три дни забавяне. За замразени храни срокът на доставка се е нараснал от един на шест дни.

В опит да намерят водачи, супермаркетите подвигнаха заплащането с 20 до 30 %, само че това не докара до напор на претенденти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР