Супермаркети в Обединеното кралство започват да нормират продаваната храна след

...
Супермаркети в Обединеното кралство започват да нормират продаваната храна след
Коментари Харесай

Британци изпаднаха в паника, а супермаркети ограничават продажби на продукти

Супермаркети в Обединеното кралство стартират да нормират продаваната храна след вълна от купувачи в суматоха, които чакат обсада заради бързото разпространяване на ковид в цялата страна, оповестява " Бизнес инсайдър ".

Sainsbury`s - третият по величина супермаркет в Обединеното кралство - нормира храна и основава работно време за възрастни хора и най-уязвими в опит да спре храната да привърши, до момента в който коронавирусната рецесия пораства .

Друг супермаркет, Waitrose, също осведоми своите клиенти, че " насилствено " ще наложи ограничавания за някои продукти , до момента в който Tesco също е наложил ограничавания в някои от магазините си, както и приключва 24-часовото си работно време.

Други огромни магазини също приканват купувачите да купуват единствено това, което им е належащо .

Избухването на болестта с вируса COVID-19 накара голям брой британци да се запасяват с храни и други артикули от първа нужда , макар апелите на държавното управление, супермаркетите и на Борис Джонсън, хората да пазарят както нормално.

Sainsbury`s разгласи в сряда, че ще нормира храната, с цел да подсигурява, че е налична за всички клиенти .

Изпълнителният шеф на Sainsbury Майк Купе сподели на клиентите, че ще бъдат лимитирани до три продукта и два продукта от най-популярните артикули, като мляко, тоалетна хартия и сапун . " Имаме задоволително храна, която влиза в системата, само че ограничаваме продажбите, тъй че да остане по рафтовете по-дълго и да може да бъде закупена от по-голям брой клиенти ".

Супермаркетът съобщи, че ще резервира избрани работни часове за възрастни хора и други хора, най-уязвими от ковид , и ще даде приоритет на онлайн поръчките на хора на възраст над 70 години. Ще затвори кафенетата си, както и гишета, продаващи месо, риба и пица, с цел да се понижи човешкото взаимоотношение.

Този ход идва откакто министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън в понеделник прикани британците да заобикалят несъществени контакт и.

Купе разяснява, че това ще " освободи потенциала на хранилища и камиони за артикули, от които клиентите в действителност се нуждаят " и " ще освободи време за сътрудниците от магазина ни да се съсредоточат върху поддържането на рафтовете допустимо най-добре запасени ".
 Коронавирус: Съединени американски щати, Британия, Испания, Канада инжектират над трилион в помощ на бизнеса
Коронавирус: Съединени американски щати, Британия, Испания, Канада инжектират над трилион в помощ на бизнеса

Само Съединени американски щати подпомогат стопанската система си с 1 трлн. долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР