Суперкомпютърът ще даде огромна възможност за автомобилните производители, медицината и

...
Суперкомпютърът ще даде огромна възможност за автомобилните производители, медицината и
Коментари Харесай

Борисов: Суперкомпютърът ни отрежда нова роля в сферата на новите технологии

Суперкомпютърът ще даде голяма опция за автомобилните производители, медицината и строителния отрасъл в България. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов след среща с еврокомисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и с ръководителя на Групово дело „ Свързаност “ към Европейска комисия Роберто Виола, оповестява Агенция „ Фокус “.

" Благодаря, че Европа и Европейски Съюз се замислиха, че в идващите месеци софтуерната гражданска война ще бъде голяма. Ще вложим милиони евро дружно с Европейска комисия. Ние даваме на хората, занимаващите се с вложения, работно място, което ще работи 24 часа в денонощието. Надали отвън сферата на тясно профилираните експерти някой може да си показа, че тези машини вършат 4 милиарда интервенции в секунда. Нашето схващане просто едва ли може да си го показа. Това дава голяма опция за автомобилните производители в България, тъй като всеки един подробност може да бъде тестван с милиони вариации на това, което може да му се случи. Мостовете на автомагистралите и постройките също ще се тестват по какъв начин биха реагирали, въобще целият строителен отрасъл. Да не приказваме и за сферата на медицината – изключително за имунизациите. Огромни благоприятни условия. Така че ще дадем работно място на всеки, които има предпочитание “, изясни Борисов.

Той уточни, че в цяла Източна Европа няма такива машини. „ Това извежда България в напълно нова роля в областта на нововъведенията и новите технологии. Всяко нещо да може да бъде тествано по всевъзможен метод. Така че от наша страна ще бъде направено това – постройката, разположението в Тех парка “, сподели още министър председателят.

" Благодаря на премиера Бойко Борисов за поддръжката още при започване на един развой, който през днешния ден прави решителна крачка напред – България да бъде една от осемте страни в Европа, в която ще бъде ситуиран суперкомпютър. Ние декларирахме, че желаеме да си върнем водачеството в тази сфера ". Това съобщи европейският комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел след среща при премиера Бойко Борисов с ръководителя на Групово дело „ Свързаност “ към Европейска комисия Роберто Виола, съобщава БГНЕС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР