Суперкомпютърът, който се очаква в България ще има много полезни

...
Суперкомпютърът, който се очаква в България ще има много полезни
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри повече подробности за суперкомпютъра, който се очаква в страната! Тази джаджа ще е сензационна

Суперкомпютърът, който се чака в България ще има доста потребни качества. Суперкомпютърът значи доста по-бързо да бъдат изработвани медикаменти и формули, по-бързо да предвиждаме трусове, да се диагностицират заболявания и още доста изгоди. Инвестирайки в тези технологии си даваме една опция. Това съобщи еврокомисарят Мария Габриел в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Цифровите умения са моят първи приоритет. В момента 80 милиона европейци в никакъв случай не са употребявали Интернет, а 169 милиона европейци нямат съществени цифрови умения. Днес изпитваме дефицит на ИТ експерти. Ще дадем и опция на 4-5 хиляди студента за цифрово образование в друга европейска страна за 6 месеца. Призоваваме студентите освен от ИТ специалността, само че и с филантропична устременост, да вземем за пример ", добави Габриел.

" Само след месец ще стартираме и самодейност за безвъзмезден интернет на публични места в цяла Европа.

Проектът ще коства 120 милиона. Тези нови технологии ще свързват хората, освен в градовете, само че и в дребните селца, където връзката не е толкоз добра ", разкри още тя. " Трябва да бъдем оптимално дейни. Върху нас пада една отговорност ", приключи Мария Габриел след откриването на европредседателството ни през вчерашния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР