Суперкомпютър на Fujitsu ще помогне на Canon да елиминира етапа

...
Суперкомпютър на Fujitsu ще помогне на Canon да елиминира етапа
Коментари Харесай

Canon ще елиминира етапа на прототипиране


Суперкомпютър на Fujitsu ще помогне на Canon да отстрани стадия на прототипиране
(снимка: Fujitsu)

Японската компания Fujitsu разгласи, че е получила поръчка от Canon за нова суперкомпютърна система. PRIMEHPC FX1000 употребява технологиите на най-бързия в света суперкомпютър Fugaku с теоретична продуктивност 648,8 терафлопа (TFLOPS).

Суперкомпютърът ще играе основна роля в самодейността на Canon за унищожаване на етапа на прототипиране при създаването на нови артикули, включително многофункционални устройства, принтери, камери и полупроводникови литографски уреди.

Системата би трябвало да проработи през първата половина на 2021 година. Canon употребява 3D CAD данни при аналитичното моделиране, с цел да оцени разнообразни аспекти на своите продуктови разработки, в това число функционалност и лекост на произвеждане.
още по тематиката
В предишното Canon разчиташе на суперкомпютрите Fujitsu PRIMEHPC FX10 и PRIMEHPC FX100, с цел да реши тези проблеми. Новата система FX1000 се чака да увеличи продуктивността до последващо равнище.

Суперкомпютърът ще разреши широкомащабен разбор и симулации в опити за разбор на въздействието, оценявайки повреди или деформации на евентуален артикул при изпускане, в това число симулации с над 100 милиона детайла, което е било проблем с предходните системи. Новата система също по този начин ще поддържа разбор на въздушния поток и електромагнитните талази.

Fujitsu PRIMEHPC FX1000 ще се състои от 192 изчислителни възли с 9216 процесорни ядра, системи Fujitsu Server PRIMERGY и периферни устройства Fujitsu Storage ETERNUS. Общият размер RAM ще бъде 6 TB, а използваемият размер на сторидж подсистемата – 1,5 PB.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР