Суперколи и суперзвезди се събраха отново в Лондон за традиционното

...
Суперколи и суперзвезди се събраха отново в Лондон за традиционното
Коментари Харесай

Ъшър подкара уличен болид в Лондон

 854a0584

Суперколи и суперзвезди се събраха още веднъж в Лондон за обичайното рали за звезди Gumball 3000, което се провежда с благотворителна цел. Тази година стартът бе даден от спасителя на плажа Дейвид Хаселхоф, а маршрутът води известните фенове на високите скорости чак до Токио, преминавайки през пет континента. Както постоянно, феновете на бързите коли имаха опция да огледат колите на участниците и да обогатят сбирката си от подписи.

 21-4-6kol

Феновете в Лондон се израдваха най-вече на американския аренби реализатор Ъшър, осемкратен притежател на премия „ Грами “. Музикантът с продадени над 60 милиона копия от албумите си се разноски парадно по алеите на Ковън Гардън с единствения едноместен автомобил с позволение за придвижване по всеобщите пътища. Това е болидът Mono на английската компания Briggs – стоманено шаси с карбонова каросерия с дребен багажник в предната част.

 854a0584

Задните колела на машината се задвижват от 2,3-литров мотор Cosworth с мощ 285 конски сили, който е ситуиран надлъжно зад пилотското място. Скоростната кутия е полуавтоматична с 6 предавки, които се сменят за експедитивност по-малка от 35 милисекунди. Така ускорението от 0 до 100 км/ч лишава единствено 2,8 секунди, а оптималната скорост е 274 км/ч. Всеки образец Mono се направа по поръчка, като позицията на седалката, кормилото и педалите варира съгласно растежа и желанието на купувача. Най-вероятно идната поръчка ще пристигна точно от Ъшър, който е буен колекционер на бързи коли и мотоциклети. Той харесал позицията на лидера сред четирите колела, само че не и това, че би трябвало да поставя постоянно каска.

 854a0700-edit
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР