Суперхраните могат да играят решаваща роля за подобряване на метаболизма

...
Суперхраните могат да играят решаваща роля за подобряване на метаболизма
Коментари Харесай

Суперхрани за ускоряване на метаболизма

Суперхраните могат да играят решаваща роля за възстановяване на метаболизма ви. Суперхраните са мощно заредени с хранителни субстанции и минерали, които естественият режим на хранене не може да обезпечи.

Те са цялостни с фито-добавки, антиоксиданти (като бета-каротин, витамини А, С, Е, флавоноиди и селен), протеини и омега-3 мастни киселини. Тук ще изброим топ 3 суперхрани, които могат да засилят метаболизма ви.

Спирулина

Една от най-популярните суперхрани в света - спирулината е заредена с разнообразни хранителни субстанции и антиоксиданти, които я вършат подобаваща за диетата за бърз метаболизъм. Съдържа 60 % протеин и е отличен източник на витамини А, К1, К2 и В12, желязо, манган и хром.

Тъй като е богат източник на фитонутриенти, тя понижава кръвното налягане и холестерола, усъвършенства кръвообращението и равнищата на сила и понижава възпаленията. Някои изследвания също демонстрират, че спирулината има противоракови свойства и може да помогне за попречване на рак на устната празнина.

 Спирулина

Ленено семе

Друга суперхрана за бърз метаболизъм са ленените семена. Векове наред ленените семена са били ценени поради техните здравословни свойства, защото от ден на ден научни проучвания сочат изгодите им за здравето. Ленените семена са може би най-утвърденият рандеман, развиван от началото на човечеството.

Има два типа, кафяв и златист, като и двата са богати на хранителни субстанции. Една супена лъжица ленено семе съдържа доста количество протеини, фибри и Омега-3 мастни киселини, както и многообразие от витамини и минерали. Ето за какво е добре да приготвяте от ден на ден ястия с ленено семе.

Канела

 Канела са ускорение на метаболизма

Някои подправки също имат изключителни изгоди за здравето, които оказват помощ за ускорение на метаболизма, като един от най-ярките образци за това е канелата. Използвана е като съставна част в доста ястия в доста страни, датиращи от Древен Египет.

Канелата може да бъде обвързвана с разнообразни медицински преимущества заради многочислените съединения в нея, като канелен дехид и цинамат, които вършат тази фалшификация зложелател на диабета и средство за попречване на рак. Канелата може да подкрепи храносмилането, може да има инсулиноподобна интензивност в тялото, може да понижи риска от няколко болести, да понижи тежестта ви, да предотврати хипертония, да управлява холестерола и да ускори заздравителните процеси.

Ето още храни за бърз метаболизъм.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР