Супербогаташите в Азия вече са повече, отколкото тези в Щатите

...
Супербогаташите в Азия вече са повече, отколкото тези в Щатите
Коментари Харесай

За първи път в историята: Китайските милиардери са повече от американските

Супербогаташите в Азия към този момент са повече, в сравнение с тези в Щатите за първи път в историята. Китайските милиардери са най-многобройните в света, демонстрира последният отчет на UBS и PwC " Billionaires insights 2017 ".

Като цяло финансовото положение на най-състоятелната част от световното население е повишено със 17% до 6 трилиона $ през 2016 година, сочат данните. И въпреки всичко американските супербогаташи към момента държат максимален дял от тази сума - 2,8 трилиона $.

Благодарение на икономическата агресия в Азия там всеки ден се " ражда " по един нов милиардер, като до четири години супербогаташите там ще изпреварят американските и по мярка на общото си положение, считат специалистите от двете организации.

 Колко са милионерите в България и какъв брой ще бъдат след 10 години?
Колко са милионерите в България и какъв брой ще бъдат след 10 години?

Отговорът дават от консултантската компания Knight Frank

" Комбинацията от геополитическа непоклатимост в Китай, повишаването на цените на имотния пазар, разноските за инфраструктура и възходящата междинна класа в композиция са причина за скок на общото благосъстояние ", се споделя в отчета.

Три четвърти от новите милиардери в света за 2016 година идват от Китай или Индия, като общият брой на тези на целия континент се е нараснал със 117 за 12 месеца до общо 637.

 Колко по-богати станаха най-богатите през 2016-а?
Колко по-богати станаха най-богатите през 2016-а?

Най-успешна е била годината за вложител Уорън Бъфет

За съпоставяне тези в Щатите са се нараснали с 25 души до 563. В Европа нещата остават без смяна, като супербогаташите са 342-ма.

Топ 500 на милиардерите в света са добавили 824 милиарда $ към сметките си от началото на годината, което бележи нарастване с 19 на 100, демонстрира Bloomberg Billionaires Index.

 Снимка 319909
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР