Супербактериите, на които не действат антибиотиците, се срещат три пъти

...
Супербактериите, на които не действат антибиотиците, се срещат три пъти
Коментари Харесай

Сърфистите – преносители на супербактерии


Супербактериите, на които не работят антибиотиците, се срещат три пъти по-често в червата на сърфистите, в сравнение с при останалите хора. Това се споделя в публикация, оповестена в списание Environment International.

„ Не споделяме, че човечеството би трябвало да заобикаля морето и в никакъв случай да не кара сърф, което носи доста изгоди за физическото и психическото здраве на хората. От друга страна е значимо хората да знаят за всички опасности, свързани със сърфирането, и съответните плажни управляващи да подхващат всички ограничения за отбрана на публичното здраве “, съобщи Уилям Гейз от английския университет Ексетър.

През последните години лекарите все по-често се сблъскват с по този начин наречените „ супербактерии “ – микроби, които не се подават на лекуване с антибиотици. Сред тях има както доста редки, по този начин и доста рискови и публикувани патогени, като да вземем за пример златистият стафилокок или пневмокок. Съществува действителна заплаха всички антибиотици да изгубят своята успеваемост и медицината да се завърне в „ тъмните епохи “.

Според учените основните „ инкубатори “ на тези микроби са лечебните заведения и животновъдните ферми, където антибиотиците се употребяват за ускорения напредък на месните породи добитък. И във фермите, и в лечебните заведения са съсредоточени огромни количества на носители на инфекциите.

Гейз и неговите сътрудници са разкрили още един източник на сходни бактерии и пътят на тяхното разпространяване, изследвайки микрофлората на стомаха и червата на хората, които постоянно посещават басейни, плажове и други места, където има огромни количества вода. /БГНЕС и РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР