Суперавтомобилът Porsche GT2 RS MR постави нов рекорд за Северната

...
Суперавтомобилът Porsche GT2 RS MR постави нов рекорд за Северната
Коментари Харесай

Porsche постави нов рекорд на Нюрбургринг

Суперавтомобилът Porsche GT2 RS MR сложи нов връх за Северната дъга на Нюрбургринг измежду колите, които могат да бъдат ръководени по публичните пътища. Спортната машина съумя да преодолее 20,6-километровото трасе за 6:40,3 минути.

Зад кормилото на автомобила, който инженерите от Porsche и специалистите от Manthey-Racing приспособиха особено за Северната дъга, бе Ларс Керн. По-рано той сложи различен връх през септември 2017 година със серийния Porsche 911 GT2 RS.

" По време на тестването просто искахме още веднъж да оценим капацитета на автомобила. Резултатът беше впечатляващ. Това е в действителност фантастично достижение ", сподели Франк-Стефен Вализер, началник на спортното отделение на марката.

Моделът Porsche 911 GT2 RS дебютира в края на юни на Фестивала на скоростта в Гудууд. Колта е оборудвана със доста усъвършенстван 3,8-литров шестцилиндров мотор, в който са употребявани увеличени турбокомпресори и усъвършенствана охладителна система. Мощността на мотора, работещ в композиция със седемстепенна роботизирана трансмисия ZF, е 700 к.с. и въртящ миг 750 Нм.

Автомобилът със задвижване на задните колела форсира от 0 до 100 км/ч за 2,8 сек - с 0,1 сек по-бързо от версията 911 Turbo S. Максималната скорост на новия модел надвишава 340 км в час.

Рекорд на Северната дъга на Нюрбургринг измежду серийни коли също принадлежи на различен състезателен автомобил на Porsche. През есента на 2017 година купето 911 GT2 RS, ръководено от водача Ник Танди, направи обиколката за 6 мин 47,3 сек, съвсем пет секунди по-бързо от предходния рекордьор в лицето на Lamborghini Huracan Perfomante.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР