Супер звездната двойка Ернесто и Кирсти Бертарели не крият огромното

...
Супер звездната двойка Ернесто и Кирсти Бертарели не крият огромното
Коментари Харесай

Бивша миска е 20 пъти по-богата от английската кралица

Супер звездната двойка Ернесто и Кирсти Бертарели не крият голямото си благополучие. Днес те разполагат със 7,4 милиарда лири стерлинги и се подреждат на шесто място измежду 1000-та най-богати британци.

Според годишната листа на SundayTimes за най-богатите в страната англичани и през тази година отпред е милиардерът с индийски корени и железен магнат Лашми Митал, собственик на 12,7 милиарда лири. На второ и на трето място са съветските олигарси Алишер Усманов и Роман Абрамович.

На шесто място са съпрузите Ернесто и Кирсти Бетарели с 7,4 милиарда. Кирсти е била и Мис Англия, а Ернесто е швеицарски бизнесмен. Двамата са 20 пъти по-богати от кралицата, която разполага със 310 милиона. А измежду дамите Кирсти е най-богатата британка.

Ернесто Бертарели е имал главният пакет акции на третия по величина биотехнологически тръст в света. Преди 4 години той го продава на немски фармацевтичен тръст.

През предходната седмица MerckSerono разгласи, че редуцира над 1300 работни места в Швейцария. Ала на богатия брачен партньор на хубавица не му пука изключително, че е съдействал за увеличението на безработицата в родината си. Напротив, той се хвали, че е пъклен благополучен и че всяка заран собственоръчно дои кравата си, с цел да пои хубавицата Кирсти с прясно млекце.

Тя е родена в Южна Африка, детството си е прекарала във Филипините, в Англия и Коста Рика. Как са се срещнали с Ернесто? Като във холивудски любовен разказ. Швейцарецът с италианска кръв пори вълните с яхтата си и инцидентно открива на британския бряг красивата екс Мис Англия Кирсти, тогава на 26 години. Тя таман била скъсала връзката с бившето си гадже Деймиън Аспинали, собственник на игрално казоно и решила да отмори, с цел да го не помни. Ето, че лятото на 1997 г. изменило съществено живота й. Морският вятър си играе с русите й коси, погледите им с капитана се срещат и... засуканата мацка скача на борда на 128 футовата му «Вава»,.за да вечерят дружно на свещи и на лунна светлина. Тук той небрежно й предлага брак. Тогава швейцарецът заемал 27-мо място измежду най-богатите в света. Когато се срещат, Ернесто таман бил наследил от баща си концерна Serano. Освен това преди две години се бил разделил с някогашната си брачна половинка. Продажбата на Seranoпрез 1998 година катапултирала двойката напред в листата на най-богатите.
Младоженката незабавно се замогнала с 5,65 милиарда лири. Основното й занятие станали вечерите с познати в фамилната им вилата в Сардиния. Както и да отмаря на Женевското езеро и да върви на Формула 1.

Ето и още имена от годишния лист Rich List, чието общо благосъстояние е достигнало рекордните 414 милиарда паунда (670 милиарда долара) във времена, когато множеството хора са смацани от рецесията, с орязани приходите, непрекъснато подяждани от растящата инфлация.

Топ-10

Лакшми Митал и семейство - £12.7 милиарда
Алишер Усманов - £12.3 милиарда
Роман Абрамович - £9.5 милиарда
Шри и Гопи Хиндуджа - £8.6 милиарда.
Ленърд Блаватник - £7.58 милиарда
Ернесто и Кирсти Бертарели - £7.4 милиарда
Херцогът на Уестминстър - £7.35 милиарда
Дейвид и Саймън Рьобен - £7.08 милиарда
Джон Фредриксен и семейство - £6.6 милиарда
Гален и Джордж Уестън и семейство - £5.9 милиарда

В листата надолу има такива имена като търговеца с диаманти Лоурънс Граф (£3.3 млрд.), притежателят на строителните машини JCB сър Антъни Бамфорд (£3.15 млрд.), изобретателят на прахосмукачките без торбички сър Джеймс Дайсън (£2.65 млрд.)

Богатството си са нараснали и представители на шоубизнеса. Сър Пол Макартни и третата му брачна половинка Нанси Шевел, която е щерка на американски транспортен магнат - дружно имат £665 млн. Двамата, които са по-богати от него, са музикалният продуцент Клайв Калдер (£1.35 млрд.) и продуцентът сър Камерън Макинтош (£725 млн.)

Създателката на сагата за Хари Потър - Джей Кей Роулинг е станала през миналата година по-богата с £30 млн. и заема 148-а позиция.

Дейвид и Виктория Бекъм са на 395-о място със £190 млн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР