Супер звездната двойка Ернесто и Кирсти Бертарели не крият огромното

Супер звездната двойка Ернесто и Кирсти Бертарели не крият огромното ...

Бивша миска е 20 пъти по-богата от английската кралица.

Супер звездната двойка Ернесто и Кирсти Бертарели не крият огромното си щастие. Днес те разполагат със 7,4 милиарда лири стерлинги и се нареждат на шесто място сред 1000-та най-богати британци.

Според ежегодната листа на SundayTimes за най-богатите в страната англичани и през тази година начело е милиардерът с индийски корени и стоманен магнат Лашми Митал, притежател на 12,7 милиарда лири. На второ и на трето място са руските олигарси Алишер Усманов и Роман Абрамович.

На шесто място са съпрузите Ернесто и Кирсти Бетарели с 7,4 милиарда. Кирсти е била и Мис Великобритания, а Ернесто е швеицарски предприемач. Двамата са 20 пъти по-богати от кралицата, която разполага със 310 милиона. А сред жените Кирсти е най-богатата британка.

Ернесто Бертарели е притежавал основният пакет акции на третия по големина биотехнологически концерн в света. Преди 4 години той го продава на германски фармацевтичен концерн.

През миналата седмица MerckSerono обяви, че съкращава над 1300 работни места в Швейцария. Ала на богатия съпруг на красавица не му пука особено, че е допринесъл за увеличаването на безработицата в родината си. Напротив, той се хвали, че е адски щастлив и че всяка сутрин собственоръчно дои кравата си, за да пои красавицата Кирсти с прясно млекце.

Тя е родена в Южна Африка, детството си е прекарала във Филипините, в Англия и Коста Рика. Как са се запознали с Ернесто? Като във холивудски любовен роман. Швейцарецът с италианска кръв пори вълните с яхтата си и случайно открива на английския бряг красивата екс Мис Великобритания Кирсти, тогава на 26 години. Тя тъкмо била скъсала връзката с бившето си гадже Деймиън Аспинали, собственник на игрално казоно и решила да отмори, за да го забрави. Ето, че лятото на 1997 г . изменило кардинално живота й. Морският вятър си играе с русите й коси, погледите им с капитана се срещат и... засуканата мацка скача на борда на 128 футовата му «Вава», .за да вечерят заедно на свещи и на лунна светлина . Тук той набързо й предлага брак. Тогава швейцарецът заемал 27-мо място сред най-богатите в света. Когато се запознават, Ернесто тъкмо бил наследил от татко си концерна Serano. Освен това преди две години се бил разделил с бившата си съпруга. Продажбата на Seranoпрез 1998 г. катапултирала двойката напред в листата на най-богатите.
Младоженката веднага се замогнала с 5,65 милиарда лири. Основното й занимание станали вечерите с познати в семейната им вилата в Сардиния. Както и да отмаря на Женевското езеро и да ходи на Формула 1.

Ето и още имена от годишния списък Rich List, чието общо богатство е достигнало рекордните 414 млрд. паунда (670 млрд. долара) във времена, когато повечето хора са смацани от кризата, с орязани доходите, постоянно подяждани от растящата инфлация.

Топ-10

Лакшми Митал и семейство - £12.7 млрд.
Алишер Усманов - £12.3 млрд.
Роман Абрамович - £9.5 млрд.
Шри и Гопи Хиндуджа - £8.6 млрд..
Ленърд Блаватник - £7.58 млрд.
Ернесто и Кирсти Бертарели - £7.4 млрд.
Херцогът на Уестминстър - £7.35 млрд.
Дейвид и Саймън Рьобен - £7.08 млрд.
Джон Фредриксен и семейство - £6.6 млрд.
Гален и Джордж Уестън и семейство - £5.9 млрд.

В списъка надолу има такива имена като търговеца с диаманти Лоурънс Граф (£3.3 млрд.), собственикът на строителните машини JCB сър Антъни Бамфорд (£3.15 млрд.), изобретателят на прахосмукачките без торбички сър Джеймс Дайсън (£2.65 млрд.)

Богатството си са увеличили и представители на шоубизнеса. Сър Пол Макартни и третата му съпруга Нанси Шевел, която е дъщеря на американски транспортен магнат - заедно имат £665 млн. Двамата, които са по-богати от него, са музикалният продуцент Клайв Калдер (£1.35 млрд.) и продуцентът сър Камерън Макинтош (£725 млн.)

Създателката на сагата за Хари Потър - Джей Кей Роулинг е станала през изминалата година по-богата с £30 млн. и заема 148-а позиция.

Дейвид и Виктория Бекъм са на 395-о място със £190 млн.
 

Източник: blitz.bg