Супер, супер новина Вицепремиерът Валери Симеонов е доволен - туристическият

...
Супер, супер новина Вицепремиерът Валери Симеонов е доволен - туристическият
Коментари Харесай

Вицепремиерът със супер новини: Сезонът

Супер, супер вест Вицепремиерът Валери Симеонов е удовлетворен - туристическият сезон в Бургаска област се оказа сполучлив . Той регистрира 2% растеж на оборотите през юни и юли, по отношение на миналата година, повече доходи в хазната, като скокът единствено от налози от януари до 17 септември т.г. е с 82 млн. лв. повече. Симеонов заяви, че има и сериозен спад в престъпността.
 
" Общо 2,5 милиарда лева - с половин милиард повече спрямо миналата година, са приходите в бизнессектора в Бургаски район това лято. Сезонът е приключил безшумно -  с 96 акта, 426 наставления и 35 разпоредби и две запечатани заведения,  затворени поради високи децибели ", разяснява вицепремиерът след среща с кметовете в Бургаски район.
 
Скок с 36 млн. лв. има и на осигуровките. " Това демонстрира, че бизнесът се е нормализирал и дисциплинирал, повишават се и оборотите по касовите апарати. Това е супер, супер вест ", заключи Симеонов. " С тези обстоятелства съм оборил и най-големите скептици ", акцентира вицепремиерът.
 
Той похвали институциите за синхрона и в взаимната им активност. Министерство на вътрешните работи бележат 30% по-малко обири това лято, намалели са обирите в Слънчев бряг, и не са регистрирани такива в Созопол и Царево. Над 100 инспекции са създали от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) на морската вода. Няма открити плажове с неприятно качество, а тези избрани като " отлични ", са 48 на брой.
 
2117 инспекции са направили чиновниците от Агенцията по храните . Няма нито едно установено натравяне в хотелски вериги, къщи за посетители и туристически зони, уточни той. Наложените наказания от Регионална инспекция за опазване на околната среда на извършители са на стойност 1, 795 млн. лева.-->
 
От тях 1,787 млн. лв. са актовете, издадени за недобро стопанисване на пречиствателната станция във ваканционно населено място Елените, (бел.ред. пречиствателната станция е на хотелиера Ветко Арабаджиев). " Тя е благосъстоятелност на известно търсено от Министерство на вътрешните работи лице, от крупния хотелиерски бизнес ", акцентира Симеонов. И предложи на репортерите, които не знаят кой засяга: Да попитат другарчето си!
 
Какво още сподели Валери Симеонов след срещата с кметовете, чуйте в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР