Супер, супер новина Вицепремиерът Валери Симеонов е доволен - туристическият

Супер, супер новина Вицепремиерът Валери Симеонов е доволен - туристическият ...

Вицепремиерът със супер новини: Сезонът.

Супер, супер новина Вицепремиерът Валери Симеонов е доволен - туристическият сезон в Бургаска област се оказа успешен. Той отчете 2% ръст на оборотите през юни и юли, спрямо предходната година, повече приходи в хазната, като скокът само от данъци от януари до 17 септември т.г. е с 82 млн. лева повече. Симеонов съобщи, че има и сериозен спад в престъпността.
 
"Общо 2,5 млрд. лв. - с половин милиард повече в сравнение с предходната година, са приходите в бизнессектора в Бургаски регион това лято. Сезонът е завършил тихо -  с 96 акта, 426 предписания и 35 разпореждания и две запечатани заведения,  затворени заради високи децибели", коментира вицепремиерът след среща с кметовете в Бургаски регион.
 
Скок с 36 млн. лева има и на осигуровките. "Това показва, че бизнесът се е стабилизирал и дисциплинирал, покачват се и оборотите по касовите апарати. Това е супер, супер новина", обобщи Симеонов. "С тези факти съм оборил и най-големите скептици", подчерта вицепремиерът.
 
Той похвали институциите за синхрона и в съвместната им дейност. МВР бележат 30% по-малко кражби това лято, намалели са обирите в Слънчев бряг, и не са регистрирани такива в Созопол и Царево. Над 100 проверки са направили от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) на морската вода. Няма установени плажове с лошо качество, а тези определени като "отлични", са 48 на брой.
 
2117 проверки са извършили служителите от Агенцията по храните. Няма нито едно констатирано натравяне в хотелски вериги, къщи за гости и туристически зони, посочи той. Наложените санкции от РИОСВ на нарушители са на стойност 1, 795 млн. лв.-->
 
От тях 1,787 млн. лева са актовете, издадени за недобро стопанисване на пречиствателната станция във ваканционно селище Елените, (бел.ред. пречиствателната станция е на хотелиера Ветко Арабаджиев). "Тя е собственост на известно издирвано от МВР лице, от крупния хотелиерски бизнес", подчерта Симеонов. И препоръча на репортерите, които не знаят кой визира: Да попитат другарчето си!
 
Какво още каза Валери Симеонов след срещата с кметовете, чуйте в звуковия файл

Източник: dariknews.bg