Супер лесен меден сладкиш с маскарпоне, направо еликсир За блатовете

...
Супер лесен меден сладкиш с маскарпоне, направо еликсир За блатовете
Коментари Харесай

Няма По-Голяма Фантазия! Меден Сладкиш С Маскарпоне Е Новият Хитов Десерт! 5-Звезден Вкус

Супер елементарен меден сладкиш с маскарпоне, напряко балсам

За блатовете ни трябват 250 грама меко масло, три яйца, чаша и половина кафява захар, шест лъжици мед, две лъжички сода за самун, три чаши брашно, написа топактуално.ком.

А за крема са ни нужни 500 грама маскарпоне, 200 грама заквасена сметана, 200 грама цедено кисело мляко, 150 грама пудра захар, две лъжици лимонен сок, една лъжичка настъргана кора от лимон, половин лъжичка канела, една ванилия.

Първо разтапяме маслото и го разрушаваме с яйцата, меда, захарта и содата за самун. После прибавяме по малко от пресятото брашно, до момента в който ни се получи лепкаво тесто. Върху една хартия за печене се начертават шест кръга с диаметър от 26 сантиметра.

В тези кръгове се разпределя тестото и след това се заглаждат. Пекат се в тава на 180 градуса за към девет минутки. След това се охлаждат и се изрязват на верните форми – кръгове.

После вършим крема като разрушаваме за малко маскарпонето. Прибавяме към него и заквасената сметана, цеденото кисело мляко, захарта, лимоновия сок и настърганата кора от лимон. Разбъркваме с ванилията и с подправките.

Накрая ни остава единствено да си сглобим тортата като всеки от шестте блата се намазва щедро със пласт от вкусния крем с маскарпоне. Отгоре отново намазваме щедро цялата торта с крема и я поръсваме със смлени отрязъци от натрошен шоколад, с кокосови стърготини или с каквото друго ни хрумне.

Невероятно апетитен и доста елементарен за правене сладкиш е това, а усетът му е лек и освежава. Всеки го харесва, тъй че не му се кумете много-много, а си го направете.

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е доста сладко на всички!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР