Супата рамен е едно от най-традиционните и известни по цял

...
Супата рамен е едно от най-традиционните и известни по цял
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Рамен супа с пилешко

Супата рамен е едно от най-традиционните и известни по целия свят японски ястия. Тя е доста известна както измежду самите японци, по този начин и измежду феновете на японската кухня из разнообразни страни.

Супата рамен се подготвя от нудъли, сервирани с месо или риба и подправени със соев сос или мисо. Често се прибавят още водорасли, спанак, лук – като топинг. За рамена, наред със наложителните рамен нудъли, най-често се употребява пилешко или свинско месо, риба звук, сушени сардини, а за бульона – телешки или свински кокали, гъби шийтаке, водорасли, лук, написа oishii-cuisine.com.

Любопитно е, че супата рамен има безчет разновидности – всеки регион в страната има свои вариации и присъщи добавки, които отличават районната кухня.

Произходът на това ядене не е напълно явен – съгласно някои рамен произлиза от Китай. Според други обичайна чорба, във типа, в който я познаваме през днешния ден, се е зародила в самата Япония към края на 19 век.
Необходими артикули:
За бульона:

3 ч.ч. пилешки бульон

4 с.л.соев сос

2 ч.ч. вода

2-3 резенчета свеж джинджифил

2 с.л. олио

черен пипер

звезден анасон – на усет

пикантен червен пипер – на усет

сол – на усет

За основата:

400 гр. пилешки гърди или пилешко месо по желание

2 с.л. олио за запържване на месото

2 скилидки чесън

400 гр. Рамен нудъли

100 гр. спанак

2-3 сварени яйца

свеж лук – за гарниране

сусам – за гарниране
Начин на подготвяне:
Сварете нудълите за към 5 минути до подготвеност.

Пилешкото месо се нарязва на части с мечтана величина и се запържва до прелестен тен в олиото, поставя се малко от пилешкия бульон и се готви още до подготвеност. При запържването към месото се прибавя по избор чесън.

За приготвянето на бульона се смесват всички артикули, поставят се на котлона да кипнат. Слагат се и подправките. След като поври, бульонът се прецежда, отстранява се джинджифилът. Накрая към него се прибавя спанакът. Бульонът се пробва – в случай че е прекомерно солен, се прибавя малко захар или се разрежда с вода.

Готовото месо се разпределя в купички, дружно с нудълите. Отгоре се поставя нарязан на едри стръкчета свеж лук, сусам и нарязано яйце. Върху тях се излива готовият бульон със спанака.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР