Супата от коприва е изключително полезна и пълна с витамини

...
Супата от коприва е изключително полезна и пълна с витамини
Коментари Харесай

Перфектното ястие за постещи: Супа от коприва

Супата от коприва е извънредно потребна и цялостна с витамини. Освен това тя е доста лесна за подготвяне и е подобаваща за всеки дилетант в кухнята. Рецептата за чорба от коприва влиза и в дебелата книга с предписания от българската национална кухня и може да я спретнете на всеки ваш задграничен посетител, който желаете да впечатлите с вкусно българско ядене.

Необходими артикули:
Коприва - 300 грамапресен лук - 1 връзкаморкови - 1 бройориз - 1/2 кафена чашадомати - 1 бройджоджен - 1 чаена лъжицачервен пипер - 1/2 чаена лъжица
Начин на подготвяне:
Първата стъпка от рецептата за чорба от коприва е подготовката на копривата. Първо почистете и измийте копривата със студена вода. Въпреки, че съгласно всички предписания за домашна медицина паренето на копривата се разказва като доста потребно, то е много неприятно, по тази причина при почистването ѝ е добре да ползвате ръкавици, или пък найлонови торбички. Ако пък търпите паренето на копривата не си усложнявайте ненужно живота. Поставете почистената коприва в гевгир, който поставете в тенджера и огромна купа и залейте с вряща вода. Така копривата ще спре да пари и ще е по-лесно да я обработите, а водата, с която сте я заляли може да употребявате при приготвянето на супата.Почистете и нарежете моркова и лука на дребно и ги изсипете в 3-4 супени лъжици сгорещено олио в тенджерата, в която ще варите супата от коприва. След като зеленчуците поомекнат прибавете към тях и нарязана коприва и разбъркайте добре. След това прибавете към 1,5 литър вода, а откакто супата заври прибавете солта и подправките.След като супата поври 10-15 минути прибавете към нея авансово измития ориз, а след още 5 минути и доматите. Оставете супата да поври до цялостното сваряване на ориза.

Идея: Сервирайте супата от коприва с натрошено сирене. Бялото саламурено сирене прави супата по-засищаща и добре добавя усета на копривата.

Източник: Supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР