Сундар Пичай се опасява, че глобата от ЕК ще наруши

...
Сундар Пичай се опасява, че глобата от ЕК ще наруши
Коментари Харесай

Google: Android създаде по-голям избор, не по-малък

Сундар Пичай се притеснява, че санкцията от Европейска комисия ще наруши равновесието на пазара

Сундар Пичай посочи редица обстоятелства, които Европейската комисия не е взела под внимание, налагайки санкция на Гугъл

Европейската комисия пренебрегва обстоятелството, че смарт телефоните с Android се конкурират на пазара с iOS устройствата, съобщи шефът на Гугъл Сундар Пичай в коментар за санкцията от 4,3 милиарда $, която Брюксел наложи през вчерашния ден на интернет компанията за това, че попречила разпространяването на устройства с клонинги на Android.

Освен това Комисията пропуща обстоятелството, че на пазара има голям избор от устройства с Android, по-точно към 24 000 разнообразни устройства във всеки ценови сегмент, добавя Сундар Пичай в обява в блога на Гугъл, озаглавена „ Android сътвори по-голям избор, не по-малък ”. Около 1300 компании създават Android смарт телефони, а приложенията в магазина Гугъл Play са повече от 1 милион.

По думите на Пичай, никой производител не е длъжен да съблюдава разпоредбите, които дефинират съвместимостта на устройствата със действителен програмен продукт. Производителите са свободни да употребяват или трансформират Android, както желаят. Като образец се показва онлайн търговецът Amazon с неговите таблети и телевизионни плъгини.

За платформа с отворен код, каквато е Android, са нужни избрани правила, с цел да бъде обезпечена съвместимостта на огромен брой разнообразни устройства и приложения, акцентира Съндар Пичай. По неговите думи, днешните Android смарт телефони постоянно идват с огромен брой авансово конфигурирани приложения (до 40), доста от които нямат нищо общо с Гугъл.

Вчера Европейската комисия наложи на Гугъл санкция от 4,3 милиарда $ за корист с господстващо състояние на пазара на мобилни операционни системи. По-специално, компанията е упрекната, че не разрешава на производителите на смарт телефони да пускат устройства с операционна системи, получени посредством клониране на Android.
още по тематиката
CEO-то на Гугъл показва загрижеността на компанията, че решението на Европейската комисия може да наруши деликатно уравновесеното равновесие на пазара и да даде подтик в разпространяването на затворени (частни) операционни системи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР