Сумите за купения вот за тези избори са по-високи. Това

...
Сумите за купения вот за тези избори са по-високи. Това
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Сумите за купения вот за тези избори са по-високи

Сумите за купения избор за тези избори са по-високи. Това каза главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров по време на официална гала пред постройката на МВР-Бургас, където бяха връчени 10 револвера “Валтер ” и 17 електропреносими револвера “тейзър ” на чиновниците от районните ръководства в региона.

„ Сумите са по-високи от предходните избори от 100 лв. нагоре до 150 лв. , имаме данни и за корпоративен избор и за даване на обществени услуги от някои администрации. Има и класическите схеми за опрощаване на сметки и предоставяне на пари ”, съобщи основен комисар Тодоров.
 
Той акцентира, че в цялата страна текат голям брой профилирани п олицейски интервенции по противопоставяне на купения избор.

" До момента са формирани над 64 досъдебни производства за нарушаване на предизборното законодателство. Над 350 оперативни и очевидни сигнали. Хванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този тип незаконна активност. Специализирани полицейски интервенции ще организираме в това число и в изборния ден “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Тодоров разяснява и битката с пътната сигурност и по-високите наказания, които влизат в действие.

„ Да се залага единствено на нарастване на санкциите е заблуда. Този комплект от ограничения включва, както възстановяване на инфраструктурата, по този начин и образование на водачите и подрастващото потомство, а също и нови законодателни промени, за които ние настояваме още от ноември месец ", съобщи той. 

Главният секретар посочи, че е импортиран в министерството един създаден вид за законодателни промени , които не бяха признати.

" Без обаче този комплект от ограничения няма по какъв начин да се случат нещата в вярна посока. Колкото и да завишаваме санкциите и сътрудниците да извършват вярно отговорностите си и да участват на пътя, сами разбирате, че не можем на всяко кръстовище да сложим по един служител на реда ”, съобщи Тодоров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР