Сумите, които компаниите плащат за тестване на служителите за коронавирус,

...
Сумите, които компаниите плащат за тестване на служителите за коронавирус,
Коментари Харесай

НАП ще признава тестовете за Covid-19 за разходи на фирмите

Сумите, които фирмите заплащат за тестване на чиновниците за ковид, ще се признават за данъчни цели и няма да се таксуват с налог върху разноските. Това заяви Националната организация за приходите (НАП) в отговор на питане на " Капитал ".

Условието е направеният разход за тестването да е регистриран вярно, т.е. с примитивен счетоводен документ, отразяващ правилно стопанската интервенция.

" Работодателите са задължени да правят разноски, посредством които да се обезпечи надеждна диагностика на личния състав, тъй че да се предотврати разпространение на болестта. В този смисъл осъществените от работодателите разноски за PCR или други проби (например антиген тестове), посредством които се реализират задачите на Кодекса на труда, Закона за здравословни и безвредни условия на труд и Закона за здравето, се признават за данъчни цели на съображение член 11 от ЗКПО, при изискване че са спазени условията за документална аргументираност, планувани в член 10 от същия закон ", показват от приходната организация.

Национална агенция за приходите се базира на разнообразни текстове в трите отраслови закона, свързани с условията към бизнеса и изискванията на труд.

Кодексът на труда да вземем за пример вменява на работодателя обвързване да обезпечи здравословни и безвредни условия на труд, тъй че заплахата за здравето и живота на служащия или служителя да бъдат отстранени, лимитирани или понижени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР