Сумата от близо 9000 лв. трябва да плати Община Варна

...
Сумата от близо 9000 лв. трябва да плати Община Варна
Коментари Харесай

Близо 9000 лв. трябва да плати Община Варна заради потрошен в дупка автомобил

Сумата от близо 9000 лева би трябвало да заплати Община Варна поради потрошена в дупка кола. Имуществените вреди на лекия автомобил са в размер на 7736 лева, а разноските по гражданското дело са 1259 лева Производството е формирано от компания, излиза наяве от скорошно решение на Варненския областен съд, научи Moreto.net.

``
реклама

Инцидентът с повредения автомобил се случил през март предходната година на кръговото кръстовище на ул. " Ралица " в посока ЖП гарата. Поради лимитирана видимост и неприятни метеорологични условия колата пропаднала в необезопасена дупка на пътното платно с размери към 1 метър и дълбочина 20 см. Вследствие на това по автомобила настъпили следните увреждания: 2 бр. спукани десни гуми – 18 цола; спукана предна дясна джанта; строшен челен десен носач, челен амортисьор с въздушна възглавница, въздушна възглавница задна дясна гума.

По закон ремонтът и поддръжката на пътя следва да се реализира от Община Варна, която оспорва предявения иск като безпочвен. Твърди се, че протоколът за ПТП-то не е кадърен, защото е формиран без очевидци. Сочи се, че липсват доказателства дали лидерът е спазил условията на чл.20, ал.2 ЗДвП и че претендираното обезщетение е повишено.

От събраните в хода на производството доказателства и свидетелски показания, съдът почита искът на ищеца за състоятелен и осъжда Община Варна да заплати на 7736 лева, представляваща обезщетение за породени имуществени вреди и 1259 лева направени по делото разходи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР