Сумата от 3500 лв. ще трябва да плати варненец за

...
Сумата от 3500 лв. ще трябва да плати варненец за
Коментари Харесай

Глобиха с 3500 лв. пиян варненец, разхождал се с необезопасена ловна пушка из града

Сумата от 3500 лева ще би трябвало да заплати варненец за това, че се разхождал из града с необезопасена ловна пушка и използвал солидно количество алкохол - 2,46 промила. Това излиза наяве от решение на Районния съд от 7 август тази година.

Въпросният случай е от 29 август 2018 година Преди да тръгне със законно притежаваната си ловна пушка " Иж " модел " 43 " диаметър " 12 " и 9 броя муниции марка " §Р" от същия диаметър, санкционираният използвал алкохол. След това мъжът стигнал до фитнес зала във варненския кв. " Левски ", където оставил оръжието си на земята съединено, заредено в двете дула с по един патрон, със свален предпазител и без калъф.

По това време двама мъже, излизайки от фитнес залата видели клекналия наоколо обвинен и пушката, която била допряна на десния крайник. На колана му имало закачен нож в калъф. Свидетелите разбрали, че въпросният мъж е използвал алкохол, защото говорел несвързано и заваляно и се обадили в полицията.

Дошлият на място полицейски екип от Второ районно управление (на МВР) в морския град обезопасили оръжието и отвели въззивника в районното за изясняване на случая. При направена инспекция било регистрирано 2,46 промила алкохол в кръвта.

За това, че мъжът намерено носил огнестрелно оръжие на публично място, не взел нужните ограничения за сигурност и тези планувани в " Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения " и използвал солидно количество алкохол, началникът на второ Районно ръководство във Варна наложил три санкции на мъжа с обща стойност 3500 лева, които упрекнатият апелира в Районния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР