Сумата от 30 000 евро е непосилна за семейството йМлада

...
Сумата от 30 000 евро е непосилна за семейството йМлада
Коментари Харесай

Учителката Деница Николова на 31 години се бори с рака

Сумата от 30 000 евро е непостижима за фамилията й

Млада жена се бори с тежко онкологично заболяване, а хората от родния й град Роман пробват да й оказват помощ посредством редица благотворителни начинания.

Част от тях са най-вече в обществените мрежи, само че в този момент се постанова да опитат и други способи, тъй като за болната жена е скъпа всяка минута, съобщи Нова тв.

Едва сдържайки сълзите си, околните на 31-годишната учителка Деница Николова описват за борбата й с рака, която стартира предходната година. Минава през интервенции и лечения в България, само че заболяването не си потегля и в този момент незабавно е нужна нова вяра за нея, за фамилията й и за дребното й момченце.

„ Единствената вяра за лекуването на Дени, тя да продължи да живее и да се радва на детето си, е лекуване в Турция ”, споделя Илиана Лакова, която е другарка на Деница.

Всичко дотук е плащано от фамилията й, само че новата сума от 30 000 евро, които би трябвало да бъдат обезпечени най-късно до 14 септември, в този момент е непостижима за тях. На помощ идват родственици, другари, само че и напълно непознати хора.

1000 лв. да вземем за пример събраха единствено за 2 дни децата от ученическия клуб към Българския червен кръст в Мездра. Групата дойде с трен в прилежащия град, с цел да помогне. Никой не ги е канил. Просто научили и пристигнали сами.

Децата събрали играчки и книги, изработили сувенири, които продават, с цел да съберат парите, а учителите им и обществени чиновници им помогнали с финансови средства. Наели се с нелеката самодейност по своя концепция и с съответни претекстове.

„ Първо – желанието да върна усмивката на тази жена. Желанието да й върнем живота – остарелият живот, щастливия живот ”, споделя ученичката Анна Атанасова.

Близките и приятелите също разпродават благотворително всичко, което могат, с цел да оказват помощ на младата жена да пребори тежкото заболяване.

„ Надеждата е огромна ”, споделя братовчедка й Десислава Петрова.

„ Затова апелирам всички хора, които имат опция, да споделят, да популяризират, да подаряват. Защото животът е скъп ”, споделя Илиана Лакова.

„ Умолявам всички да оказват помощ. Кой, с каквото може ”, прикани Десислава Петкова.

„ Знам, че ще се случат нещата – тя ще оздравее и ще продължи да живее, да бъде щастлива и неприятното ще бъде забравено ”, споделя Илиана.

„ И аз знам, че тя е най-силният човек на света и  ще се оправи ”, споделя братовчедка й Десислава.

Дарителска сметка:
BG56RZBB91551015085925
BIC:RZBBBGSF
Валута:EUR-КБС БАНК
Титуляр:ДЕНИЦА ТОНИЕВА НИКОЛОВА
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР