Сумата от 14 150 лева да бъде разпределена като еднократни

...
Сумата от 14 150 лева да бъде разпределена като еднократни
Коментари Харесай

Отпускат 14 хил.лв. за 46 социално слаби варненци

Сумата от 14 150 лв. да бъде разпределена като еднократни обществени помощи сред 46 нуждаещи се варненци. Това реши комисия по " Социални действия и жилищна политика " към локалния парламент, която заседава последно за мандат 2015-2019 година, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Размерът на раздадените пари варира от 200 до 500 лева за страдащи от хронични болести, умряли в фамилията или онкологично заболели.

Сред утвърдените за еднократна помощ е 40-годишен татко на две деца със 100% неработоспособност, измъчен от тежко заболяване на белия дроб. Мъжът употребява чартърен кислороден уред, само че средствата, с които разполага са прекомерно нищожни. Съветниците взеха решение да го подкрепят със сумата от 500 лева, с които да заплати наема до края на годината. Междувременно фамилията е подхванало дейности за събиране на пари за закупуване на въпросния уред.

Еднократна обществена помощ беше отказана на двама души, защото единият към този момент е бил подкрепят от дирекция " Здравеопазване ", а другият е бил с по-висок приход.

Оставащият размер по това перо е 33 444 лева от общо 114 094 лева, какъвто е бюджетът на обществената стратегия на Община Варна за 2019 година Парите са планувани за помощи през декември за отопление на варненци, на които Агенцията по обществено подкрепяне е отказала помощ.

Окончателното решение за отпущането на обществени помощи ще бъде взето на сесия на Общинския съвет. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР