Сумата, необходима за операцията на очите на малката Йоанка, е

...
Сумата, необходима за операцията на очите на малката Йоанка, е
Коментари Харесай

Поклон пред Ботевград, събра пари за операцията на Йоанка

Сумата, нужна за интервенцията на очите на дребната Йоанка, е събрана с помощта на благотворителния мач в Ботевград. Комисията одобри 4 кутии за дарения и изброи 12 237,24 лв..

Това стана посредством разнообразни благотворителни начинания. Като се стартира от входната такса, която бе три лв., само че съвсем всички пускаха в поставените урни много повече пари от тази сума. Това е блестящо доказателство, че хората в Ботевград освен обичат баскетбола с поддръжката си по време на мачовете на Балкан, само че също е един голям симптом за човещина и съпричастност от тяхна страна.

Друг метод за демонстрация на благотворителност пък бяха благотворителните търгове за фланелките на участниците в този ач. Един от феновете стана собственик на няколко фланелки, като за всяка от тях бе броил по 100 лв.. А истинският потник на Александър Везенков от Барселона бе извоюван за хиляда лв. от Любомир Лилов.

Самият Везенков, дружно с целия мъжки народен тим на България, пристигнаха в Арена Ботевград особено за събитието и също се включиха в поддръжка на дребната Йоанка. Един от двамата капитани - Чавдар Костов, разгласи обществено, че събраните от националните ни играчи средства ще бъдат преведени по сметката на дребната хубавица.

Баскетболното шоу в Арена Ботевград включваше доста изненади, от които несъмнено най-вълнуващата беше включването в мача на именит тим играчи на Балкан от шампионските тимове през 80-те.

Отборът на Легендите влезе на терена след началото на втората част, когато изглеждаше, че Звездите ще победят с голяма разлика Надеждите.

Изненада имаше и за самите Легенди. В тяхна чест на видео стената в залата бяха прожектирани неповторими фрагменти от архива на Българска национална телевизия от шампионските мачове на Балкан през 80-те.

Над 2000 лв. бяха събрани от провокации към играчите, които се извършиха в почивките сред частите. Везенков-младши, Иван Лилов, Любимор Лилов, треньорът Лъчезар Диков и Ники Маринов стреляха от тройката, а от фаула изпълняваха ефектни забивки в отговор на зрителските прeдизвикателства.

Събитието бе намерено от зам. кмета Борис Борисов. Той разгласи, че община Ботевград ще обезпечи 2500 лв. за лекуването на тригодишната Йоанка. След края на шоуто дикторът разгласи, че средствата за лекуване на нуждаещата се от трансплантация на стволови кафези Йоанка са събрани. От името на нейното семейство откровена признателност към всички, съдействали за това, изрази нейният баща Цветослав Нанов.

Заслуга за провеждането на този благотворителен мач имат мнозина. Задължително обаче би трябвало да се да се признае голямата роля за действителното осъществяване на концепцията на Иван Лилов и Мартин Маринов, на сестрите Миряна Захариева и Йоана Лилова. Именно те са в основата и на отличната цялостна организация на събитието.

Заслужават внимание думите на младия Александър Везенков. Той изрази благопожелание да бъде проведен още един подобен мач, само че мотивът за него да бъде към този момент оздравяването на дребната Йоанка. Всички откровено се надяваме това да се реализира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР