Сумата е събрана от първите месечни такси за нови услуги

...
Сумата е събрана от първите месечни такси за нови услуги
Коментари Харесай

VIVACOM с дарение от 300 000 лв. за болници срещу COVID-19

Сумата е събрана от първите месечни такси за нови услуги през април
Мобилният оператор VIVACOM ще подари инсталация и финансови средства в общ размер на 300 000 лева на три лечебни заведения в България, с цел да подкрепи битката на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към общоприетия метод на работа и живот.

Средствата са събрани в самодейността, с която компанията разгласи, че ще подари сумата на първите месечни такси за всички нови задействани абонаменти услуги през месец април. А за всички услуги, които са задействани онлайн за същия интервал, телекомът се ангажира да подари сумата на удвоената месечна такса.

Средствата ще бъдат разпределени сред Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Света Анна " в гр. София, Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване “Д-р Георги Странски ” – Плевен и МБАЛ - Благоевград.

Дарение на обща стойност от 100 000 лева ще получи Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Света Анна " в столицата. Като част от него ще бъде възложен съвременен дезинфекциращ робот, който се движи самостоятелно и употребява новаторска система за разчистване „ dry fog ”. Тя има потенциал за стерилизиране на огромни пространства и може да замести общоприетото дезинфекциране с формалдехидни артикули, като обезпечава отбрана против разнообразни типове вируси. Смарт роботът употребява и по-природосъобразна технология спрямо елементарните препарати, защото изходните субстанции от работата му са главно водна пара и О2, без токсични артикули. „ Надеждната стерилизация е едно от безусловно наложителните условия за битка с вируса COVID-19, а в лечебните заведения е от първостепенна значимост, с цел да предпазим медицинския личен състав и да осигурим по-ефективно лекуване на пациентите. Роботът ще ни е от огромна изгода, тъй като ще спести човешки труд, който може да бъде употребен за по-належащи действия. Освен това технологията е по-ефективна от употребяваните сега средства за дезинфекция и ще облекчи доста работата ни “, разяснява Д-р Славчо Близнаков – шеф на университетската болница.

Две лечебни заведения в страната също ще получат финансова помощ. Плевен беше първият град у нас, който се изправи против тежката борба с новия вирус. Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване “Д-р Георги Странски ” в града ще получи подаяние в размер на 100 000 лева които да послужат за закупуване на медицински материали и инсталация, нужни за справяне с епидемията. „ Болницата ни е на първа линия в битката с COVID-19 през цялото време. Това е дълга и изтощителна работа, която медиците ни понасят с доста професионализъм и неустрашимост. Но материалните ни запаси са на привършване и тези средства ще са от изключителна употребява в сегашния миг “, съобщи шефът на здравното заведение доцент доктор Цветан Луканов.

Дарение от 100 000 лева ще получи и " МБАЛ - Благоевград " АД. Средствата ще бъдат употребявани за доставяне с медицински материали, инсталация и консумативи на здравните чиновници, които се борят на първа линия с епидемията. „ Борбата с новия вирус изправи цялата ни здравна система пред непредвидена обстановка и колкото и да сме готови, с каквито и специалисти да разполагаме, продължителността на епидемията изчерпва силите ни. С дарението ще осигурим нужните медицински материали на здравните служащи, които са в директна борба с COVID-19 и се борят за живота на пациентите, които лекуваме тук “, сподели изпълнителният шеф доктор Огнян Стефанов Митев.

Инициативата за даряване на първите месечни такси за всички нови услуги, задействани през април, е единствено една от стъпките, които VIVACOM предприе като част от своя ангажимент за поддръжка на обществото и по-бързо справяне с епидемията. Всички интензивности на телекома, обединени под мотото #Оставамвкъщи, може да видите тук: https://www.vivacom.bg/bg/home
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР