Султанка Петрова веднага трябва да си подаде оставката, както направиха

...
Султанка Петрова веднага трябва да си подаде оставката, както направиха
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Султанка Петрова трябва веднага да подаде оставка

Султанка Петрова незабавно би трябвало да си подаде оставката, както направиха здравният министър Николай Петров и зам.-социалният министър Росица Димитрова. При състояние, че има каквито и подозрения за спор на ползи при случая, който е довел до гибелта на този служащ, Петрова незабавно би трябвало да си подаде оставката. Нека способените органи си свършат работата, само че в политиката, даже когато има подозрения за злоупотреби, би трябвало да се поема политическа отговорност, а тя се поема по един-единствен метод. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов във връзка абсурда със зам.-министъра на труда и обществената политика Султанка Петрова и починалия охранител от компанията на брачна половинка й.
Адемов разяснява и решението на Върховния административен съд, с което се анулира заплащането на интеграционни добавки " на калпак ". Интеграционните добавки са седем типа, само че не всички хора с увреждания получават всички добавки. С отменянето на текстове от законопроект съдът разрешава правилно да се изплащат добавките. С новите оферти и заварените, и новите случаи, ще бъдат уредени. Хората с увреждания не би трябвало да се тормозят за приемането на интеграционните добавки, съобщи той.
От февруари работни групи работят по законите за хората с увреждания и за обществените услуги. Законопроектът за хората с увреждания би трябвало да бъде подготвен до новата парламентарна сесия, а законопроектът за обществените услуги би трябвало да бъде подготвен до края на септември, посочи Адемов.
С омбудсмана Мая Манолова беше реализирано единодушие и трите законопроекта, касаещи хората с увреждания, да бъдат прегледани при започване на новата пленарна сесия, уточни ръководителят на обществената комисия в Народното събрание.
Не му е елементарно на министъра на труда и обществената политика, тъй като позициите по проблема са мощно поляризирани. Убеден съм, че единствено разговорът и взаимните отстъпки в границите на бюджета могат да доведат до разрешаване на казуса, акцентира Адемов.
По думите му единствено финансовата рамка е пречката да бъде признат планът на омбудсмана.
Въпросът би трябвало да бъде позволен сложно, тъй като през последните 28 години проблемите на хората с увреждания бяха решавани " на парче ", сподели Хасан Адемов.
Той уточни още, че промяната в ТЕЛК би трябвало да бъде направена по този начин, че да не се лишават досегашните инвалидни пенсии на хората с увреждания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР