Сукулентите са едно от най-добрите решения, които можем да вземем,

...
Сукулентите са едно от най-добрите решения, които можем да вземем,
Коментари Харесай

Защо да си направим градина от сукуленти

Сукулентите са едно от най-хубавите решения, които можем да вземем, във връзка с декорирането и озеленяването вкъщи.

Тези месести растения внасят доста естетика и уют във всеки дом, лесни за гледане и в това време носят много забавни изгоди за здравето, на които други стайни растения не са способни.

Въздухът става по-добър

Всички знаем, че растенията отделят О2 и влага, само че малко на брой знаят, че елементарните домашни цветя стартират да отделят въглероден диоксид нощем.

 Снимка 375947

Сукулентите, въпреки това, го вършат непрекъснато, а по този начин поддържат и въздуха пресен. Добра концепция е да имаме няколко от тях и в спалнята, изключително в случай че държим прозорците затворени.

Истински филтър

Проучване на NASA сочи, че сукулентите могат да отстранен до 87% от токсичните химикали във въздуха вкъщи. Те са изключително подобаващ избор за домашни растения, в случай че използваме бои или други отделящи газове артикули, както и в случай че сме пушачи.

Размножаването им е елементарно

Експертите считат, че е най-добре да обособим разнообразни места у дома, където да държим растенията си, с цел да сътворяваме зони с нараснал О2.

 Снимка 375945

Ако желаеме да създадем няколко такива обаче, ще би трябвало да се изръсим с доста пари.

Едни от най-приятните качества на сукулентите са точно лесното им размножаване и способността им да виреят дружно, насадени начесто.

Подобряват паметта ни

 Снимка 375944

Учени от университета в Мичиган, Съединени американски щати, настояват, че сукулентите са способни да подобрят паметта ни с до 20%. Това е и повода тези растения постоянно да намират място на работното ни бюро, в офиса или в библиотеки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР