Сужителка на банков клон във Варна е задържана и обвинена

...
Сужителка на банков клон във Варна е задържана и обвинена
Коментари Харесай

Служителка на банка е обвинена за присвояване на близо 1 млн. лв. от клиенти

Сужителка на банков клон във Варна е арестувана и упрекната в заграбване на близо 1 млн. лева от влогове на клиенти на банката.

Специалистката от отдел " Банкиране на дребно " на 38 година е задържана за 72 часа с разпореждане на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Невена Й. е упрекната за длъжностно заграбване на близо 1 млн. лв., като огромна част от сумата са от влогове на инвеститори в банката. Престъплението е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай, оповестиха от държавното обвиняване.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с който банковата служителка се срещнала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с пратки по куриерска компания присвоените средства. Освен тях тя и татко й изтеглили заеми, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите суми, които изпратила на своя виртуален другар, били персонални, оповестяват от прокуратурата.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в диалозите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща онлайн. Това не е същинското име на мъжа, на който Невена изпратила общо 970 000 лв. за трите години връзка в интернет и обществените мрежи.

Пред проверяващите Невена обяснила, че средствата били нужни на мъжа, с цел да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала единствено с три негови фотоси. Парите изпращала на името Сергей, който бил сякаш негов братовчед.

Образуваното досъдебно произвеждане ще открива по какъв начин са били присвоени суми от срочните влогове на клиенти на банката, по какъв начин са били изпращани, а и получавани от човек, който по персонална карта е с други имена.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража " във Варненския областен съд на обвинената Невена Й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР