Сухота в очите, проблеми със зрението, проблеми с кръста и

...
Сухота в очите, проблеми със зрението, проблеми с кръста и
Коментари Харесай

Могат ли технологиите да вредят на красотата?

Сухота в очите, проблеми със зрението, проблеми с кръста и гърба, инсомния… Технологиите може и да улесняват живота ни безпределно, само че все пак носят със себе си куп проблеми.

Оказва се, че с изключение на за здравето и съня, новите технологии не са по никакъв начин потребни за хубостта ни. И по-специално – за здравето на кожата. Дерматолозите предизвестяват, че идващите четири неща, които за жалост са се трансформирали в неразделна част от всекидневието ни, могат съществено да навредят на положението на кожата на лицето, а и освен.

Компютърните екрани

Много пациенти се оплакват, че до момента в който седят на компютъра, четат или просто се пробват да се концентрират, постоянно присвиват очи. Това придвижване на мускулите е непроменяемо обвързвано с появяването на фини бръчици във външния завършек на клепача – по този начин нареченият патешки крайник. Решението на този проблем е почивката. На всеки час очите би трябвало да почиват, с цел да не ви се постанова да се напрягате, до момента в който гледате в монитора и вършите работата си. Малката разходка е потребна както за тях, по този начин и за тялото ви, което пък не би трябвало да остава прекомерно дълго време в една и съща поза, защото по този начин можете да развалите стойката си, да си докарате проблем с кръста или разширени вени.

 9c242063f0367d4d3760f31f054c2ce2

Клавиатурите

Няма по какъв начин да го отречем – компютърната клавиатура е едно от най-мръсните неща, до които се докосвате денем. Пръстите ви са покрити с естествено омазняване, от което имате потребност, с цел да ви защищава от околната среда. Именно поради тях, а и поради обстоятелството, че по тях полепват микроби от въпросната клавиатура, бюрото и каквото и да е друго нещо, което докосвате денем, пръстите ви би трябвало да стоят надалеч от лицето. В противоположен случай се появяват пъпки, порите се запушват или в случай че към този момент имате акне, неговото положение се утежнява в допълнение.

Слушалките

Да, даже те не са потребни за хубостта! Оказва се, че тъкмо както мръсният телефон може да аргументи поява на пъпки, когато микробите от повърхността му попаднат върху кожата, до момента в който приказваме, безусловно същото важи и за не толкоз чистите слушалки, изключително в случай че по през целия ден събират прахуляк по бюрото или се въргалят по дъното на чантата ви. Разбира се, няма по какъв начин да ограничите използването им, само че най-малко понякога би трябвало да ги почиствате с антибактериални кърпички, които е хубаво да държите пред компютъра си, с цел да се подсещате.

Гледането на филми и сериали на маратон

И обичаната интензивност за петъчната вечер не е безвредна, девойки. Прекаленото взиране в екрана на тв приемника носи със себе си бръчки и проблеми с очите, а също обездвижване, болки в гърба, даже поява на акне по тялото, породено от заседяване. Ярките екрани карат очите ви да се присвиват, по тази причина, в случай че гледате телевизия дълготрайно време, най-малко намалете яркостта, с цел да не страдате от бръчки по челото и към клепчачите. Продължителното седене на дивана пък би трябвало да бъде прекъсвано от най-малко няколко минути разпъване на мускулите и опъване на гръбнака – една-две йога пози са всичко, от което се нуждаете, с цел да не си докарате проблеми със стойката и кръста.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР