Сухопътните войски ще проведат двустепенно командно-щабно учение Балкан 22“, съобщиха

...
Сухопътните войски ще проведат двустепенно командно-щабно учение Балкан 22“, съобщиха
Коментари Харесай

Сухопътните войски започват мащабно учение

Сухопътните войски ще проведат двустепенно командно-щабно обучение „ Балкан 22 “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. Учението ще се състои от 13 до 20 октомври 2022 година на образователните полигони „ Корен “ и „ Сливница “ и в пунктовете за непрекъсната дислокация на формированията.

Участие ще вземат военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, щабове на формирования от състава на Сухопътните войски, както и сили, и средства от Военновъздушните сили и Военномедицинската академия.

В рамките на учението „ Балкан 22 “ две от формированията ще проведат и тактически учения с бойни стрелби. В тях ще вземат участие над 1500 военнослужещи и към 500 единици бойна, специфична и транспортна техника, осведомят още от Министерството на защитата. 
 военни обучение МО, пресцентър
Темата на командно-щабното обучение „ Балкан 22 ” е „ Участие на формированията от Сухопътни войски в отбранителна интервенция в състава на сухопътния съставен елемент ”. Сред главните цели са рационализиране качествата на щабовете при обмисляне и осъществяване на отбранителна интервенция, както и дейно ръководство на формированията, показват още от военното ведомство. 

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, провеждащ учението - заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов, шеф - заместник-началникът на щаба по интервенциите на Сухопътните войски полковник Васил Енчев.
 военни обучение МО, пресцентър
От министерството осведомят още, че до 16 октомври, на полигоните „ Корен “ и „ Сливница “, военнослужещи от състава на Втора механизирана бригада и Трето Бригадно командване ще проведат ротни тактически учения.

На 17 октомври в региона на образователен полигон „ Ново село “ предстои официална церемония по вдишване на ролята на Рамкова страна от Италия за бойната група на територията на България. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР