Сухопътните войски и специалните части отбелязаха професионалния си празник с

...
Сухопътните войски и специалните части отбелязаха професионалния си празник с
Коментари Харесай

Атрактивни демонстрации на сухопътните войски и спецчастите за Гергьовден


Сухопътните войски и специфичните елементи означиха професионалния си празник с атрактивни демонстрации на полигона Ново село и подготвителния комплекс „ Црънча “.

Скок с парашут, тактическа пукотевица и неутрализиране на терорист, защита и контраофанзива - част от бойните задания, които командосите ни демонстрираха.

1 минута е времето, нужно на командосите, с цел да разбият терористична клетка в постройка в града.

„ Виждате специалността на боеца, офицера и генерала от българските сили е изпълнена с доста риск, с доста себераздаване, изисква изключителни и физически и душевен умения и привички. Тези мъже и дами заслужават съответно възнаграждение “, съобщи ген.-майор Явор Матеев, пълководец на " СКСО ".



Спецчастите демонстрираха качества по въздух и земя. Похвалиха се и с нови, особено подготвени сътрудници – служебното бойно куче Мак.

На полигона в Ново село военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и от кавалерийския полк на американските въоръжени сили също демонстрираха умения по защита и контраофанзива. Демонстрация имаше и на ротата „ Страйкър “.

" Сухопътни войски се нуждаят крещящо от рационализация. Като стартираме с артилерийски системи, системи за противовъздушна защита, те са годни за бойно потребление, имаме задоволително муниции за тях, само че не можем да реализираме стандартите, които НАТО изисква ", сподели генерал-майор Михаил Попов, пълководец на Сухопътни войски.

" Това е ПК Калашников, 7,62 мм, въоръжение във всички родове войски в българската войска. Да пожелаем на нашите сътрудници в никакъв случай, да не демонстрираме в реалност това, което учим ", съобщи ефрейтор Димитър Динев, картечар.

След демонстрацията десетки военнослужещи бяха отличени с грамоти за военните си умения.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР