Сухопътни части на турските въоръжени сили тази сутрин навлязоха в

...
Сухопътни части на турските въоръжени сили тази сутрин навлязоха в
Коментари Харесай

Турски сили навлязоха в околностите на сирийския град Тал Абяд

Сухопътни елементи на турските въоръжени сили тази заран навлязоха в покрайнините на сирийския град Тал Абяд, намиращ се покрай границата с Турция, съобщи ТАСС.

По информация на в. "Миллиет " турските въоръжени сили са поели контрола над четири села - Табатин, Мешрефи, Бир Ашък и Хави.

Придвижването към Тал Абяд е почнало през нощта от четири посоки.

По данни на "Миллиет " сега в град Тал Абяд и покрайнините му не се виждат сирийски кюрдски бойци.

Сирийската телевизия "Ал Ихбария ", представена от ТАСС, оповестява, че турски военни са съборили бетонните заграждения към град Тал Халаф, западно от Рас ал Айн в провинция Хасака, и се готвят да навлязат в този граничен регион. Вчера турската артилерия подложи на обстрел обитаеми места в долината на река Хабур, където се намира Тал Халаф, напомня малкия екран и показва, че Тал Халаф е един от центровете на античната месопотамска цивилизация в Северна Сирия. В този регион живеят християни асирийци, които са религиозно-етническо малцинство в Хасака.

Междувременно тази заран бяха обновени ударите на турските въоръжени сили по цели в град Камишли и Рас ал Айн и села покрай тях. При ударите са били премахнати петима членове на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН).

Във въздушното пространство в региона на сирийско-турската граница непрекъснато летят изтребители, както и разследващи безпилотни самолети.

По информация на в. "Хюриет " в 90 хиляди джамии в Турция тази заран е бил прочетен езан (призив за молитва) за триумфи и победа на турските въоръжени сили.

Телевизия Ал Хадас от своя страна заяви, че сирийските кюрдски "Сирийски демократични сили " (СДС) са унищожили четири турски танка в региона на сирийския град Тал Абяд.

Сирийски кюрдски представител е съобщил, че са починали петима турски военнослужещи.

Изявленията на американския президент Доналд Тръмп за Турция имат за цел да понижат напрежението в избрани кръгове, съобщи в това време турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от в. "Йени шафак ".

По този метод турският водач за първи път разяснява опасността на американския си сътрудник Тръмп за желанието на Съединени американски щати "да разрушат турската стопанска система ", в случай че Анкара "предприеме някакви дейности, излизащи от рамките на разрешеното ", отбелязва ТАСС.

Разглеждам тези думи на Тръмп като изказвания, които имат за цел да понижат напрежението в избрани кръгове. В момента фактът, че от там (от територията в Сирия, където Турция прави операцията), се изтеглят войски, "демонстрира същинските планове на Съединени американски щати ". Те ни споделяха, че няма да работят против Турция, акцентира турският президент в изявление за проправителствения в. "Йени шафак ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР