СУХАТА ИНФОРМАЦИЯМодификация: 2.2d DCT AWDРаботен обем: 2143 куб. см.Мощност: 170

...
СУХАТА ИНФОРМАЦИЯМодификация: 2.2d DCT AWDРаботен обем: 2143 куб. см.Мощност: 170
Коментари Харесай

Тест драйв: Infiniti Q30

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация:
2.2d DCT AWD
Работен размер: 2143 куб. см.
Мощност: 170 к.с.
Въртящ миг: 350 Нм
Ускорение: 8.5 сек. до 100 км/ч
Максимална скорост: 215 км/ч
Среден разход: 5.4 л/100 км
Трансмисия: 7-степенна автоматизирана с два съединителя
Базова цена: 49 500 лева

Само преди няколко години беше немислимо Infiniti да създаде стилен градски джип. Бяхме привикнали да свързваме японската марка със скъпи и огромни седани и SUV модели, за които разточителството и луксът бяха доста по-важни от всичко останало.

Е, това се промени и в този момент Infiniti има в гамата си модел, който като идея можем да назовем хибрид - не е тъкмо джип, не е тъкмо седан, не е тъкмо хечбек, само че в това време е висок като джип, има невисок таван сходно на седаните, а багажникът му е елементарен за товарене, като този на хечбек моделите. Звучи комплицирано - и е по този начин, досега, в който човек не го подкара и всичко в главата му внезапно не се подреди.

Infiniti Q30 е опция да притежаваме същински модел от същинска премиум марка, само че без да се разделяме с цяло положение. Компактните му външни размери и просторният интериор вършат от модела доста сложна за дефиниране кола. Той е и всичко, и нищо, и в това е най-голямото му обаяние.

 Снимка 375803

Нека да стартираме с най-важното нещо, което всеки клиент на Infiniti желае от новия си автомобил - луксът. Има го в задоволително огромна степен, само че без нищо прекомерно.

Таванът е тапициран с велур, което основава много уют в интериора. Седалките и таблото са покрити с висококачествена черна кожа, която е употребена и за вътрешността на вратите. Скоростният лост наподобява като нещо, излязло непосредствено от смелата схема на чорлав дизайнер с фриволно държание, а инструменталният панел е черен с типичен бели стрелки.

Това, което най-вече впечатлява навътре в Infiniti Q30, е неналичието на натрапчивост. Да, скоростният лост на автоматизираната трансмисия е малко по-смел, в сравнение с би ни се желало, само че останалото основава усещане за резистентен и вечен разкош, което означаваме като алена точка в бележника на колата.

 Снимка 375798

Една от черните точки отива за разположението на лостчетата за чистачките и това за адаптивния темпомат. И двете са ситуирани отляво на кормилото, което основава много главоболия, най-малко до момента в който новият притежател свикне.

Чистачките се ръководят от същото лостче, от което се пускат мигачите, а тъкмо под него има и друго лостче, с което нагласявате скоростта и дистанцията до предната кола на темпомата. Проблемът е там, че в случай че водачът не познава добре колата, постоянно ще му се случва да задейства по простъпка мигача, тъй като е объркал лостчетата. Подозираме обаче, че с това се привиква елементарно.

Друг малък минус, касаещ ергономията, е разположението на джойстика, ръководещ мултимедийната и навигационната система. Той се намира в най-близката до десния крайник на водача част на централното барче, което значи, че при всяко мърдане на крайници си, водачът рискува да го допре и да прати картата на навигацията в прилежащ квартал.

Колкото до външния тип, нееднократно е ставало ясно, че той е тематика за много индивидуален диалог. На нас ни хареса смелостта, с която дизайнерите са съчетали плавни със строги линии, както и цялостната съразмерност на купето - хем елегантно и спортно изглеждащо, хем задоволително високо, с цел да се чувстваш над останалите.

Когато човек огледа Infiniti Q30, най-вероятно не би го асоциирал с нещо, с което може да навърти доста километри. И би сбъркал, тъй като зад кормилото на тази кола те в действителност се изнизват незабелязано.

Пожарна охрана НАША ПРЕЦЕНКА
Най-добър е за:
търсачите на премиум чувство
По-добър е от: огромните и безсмислени модели
Липсва му: малко състезателен темперамент

А щом в действителност не ни идва мислено какво да кажем за седалките, за мотора, за скоростната кутия и за окачването - то най-вероятно те не са ни основали никакви проблеми и са работили тъкмо по този начин, както се е очаквало от тях.

 Снимка 375800

Когато човек е доста удовлетворен от храната, обслужването, ситуацията и цялостното си превозване в даден ресторант, е по-малко евентуално да напише хвалебствени слова в страницата му във Фейсбук, в сравнение с когато е неудовлетворен. Опитът ни с Infiniti Q30 e точно подобен.

Един огромен куфар и два огромни сака влязоха в багажника, а той плачеше за още толкоз. Потеглихме по автомагистралата и темпоматът не просто поддържаше заложената му скорост, само че и спазваше мечтаната от водача отдалеченост до автомобила начело - когато той понижи, Q30 понижава също, когато той форсира, Q30 форсира също.

А по принцип, когато човек е в запушване (на каквото ние не попаднахме), колата сама взема решение по кое време да тръгне и по кое време да спре, с цел да му спести напъните.

Всъщност, Q30 вършеше работата си толкоз добре, че най-после просто изключихме адаптивният круз надзор, с цел да не заспим на кормилото. И тогава се усети същинският капацитет на 2.0-литровия турбодизелов мотор.

Точно по този начин, типичен турбодизелов мотор, без електромотор и нищо особено към него. Тих, мощен, генериращ доста двигателна сила и в това време пестелив. Миналото не е чак толкоз неприятно, става известно.

 Снимка 375802

Пътуването ни приключи с много тясна рампа с лимитирана видимост към един обидно дребен паркинг. И още веднъж нямаше проблем - камери, датчици, светлинна, звукова и каква ли още не индикация бяха наш същински съдружник. А инцидентните минувачи просто повярваха, че водачът е брилянтен в паркирането.

 Снимка 375799

Infiniti Q30 е точно това обрано самочувствие, което ни кара да си повярваме, само че не прекомерно. Имайки го, разбираме, че сме успяли, само че и си даваме ясната сметка, че не сме прахосници и самохвалковци.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР