Суеверия... Независимо дали вярвате в тях, или не, те все

...
Суеверия... Независимо дали вярвате в тях, или не, те все
Коментари Харесай

Ето защо не бива да подарявате часовник и още суеверия

Суеверия... Независимо дали вярвате в тях, или не, те към момента съществуват в днешния свят, хранейки се от суеверните страхове и вярвания на хората. От благославяне на някого откакто кихне, до блъскане на дърво за шанс... Винаги ще има хора, които имат вяра в тези суеверия, с цел да ги поддържат живи.

Даване/Получаване на часовници като дарове
Прогонете ЗАВИНАГИ къртиците с ЧАСОВНИК
Къртицата е един от тези вредители, които всеки ненавижда и желае да прогони от вкъщи си. Тези дребни животни с остри муцуни, са способни...
Прочети повече
Едно от най-често срещаните суеверия, които ще чуете през днешния ден е, че даването или приемането на часовник се смята за неприятен шанс и то по редица аргументи. На първо място, подаряването на часовник на половинката ви споделя две неща: вие отброявате времето, което ви остава дружно и отделяте време на връзката си, която неизбежно ще приключи с неприятен край.

Един от методите да се противопоставим на това поверие е получателят на подаръка да заплати доста дребна сума пари, тъй че подаръкът в действителност да бъде продаден, а не даден. Така че идващия път когато получите часовник като подарък, не забравяйте да платите на донора, тъй че връзката ви с индивида да не завърши ненадейно и в това време да избегнете проклинание.

Спиране на часовника, когато някой почине

В предишното, когато някой почине се спираше часовника му. Това се практикуваше от мнозина, без значение от религиозния им генезис. Суеверието беше, че в случай че не спреш часовник в стаята, в която някой е умрял, ще има неприятен шанс за всички, които остават в дома. Твърди се, че това поверие произлиза от Германия и Англия и се споделя, че когато човек почине, времето за него стопира. След това стартира нов интервал на битие без време. Ако се остави времето да продължи посредством работещ часовник, това приканва духа на умрелия да остане в дома и да преследва останалите членове на фамилията безпределно.

Друга причина за прекъсване на часовника, когато някой почине, се основаваше на вярата, че прекъсването на часовниците е метод да се разреши на душата на преди малко умрелия да премине в идващия живот без никакво терзание за времето.
Носите ръчен часовник? Задължително прочетете това!
Специалисти предизвестяват, че нашият ръчен часовник може да се окаже тиктакаща бомба за нашето здраве, защото е три пъти по-замърсен...
Прочети повече
Вероятно най-логичното пояснение за практиката да се стопира часовника сега на гибелта на човек е да се запише времето на гибелта.

Когато часовникът спре

Съществува и друго вярване, което гласи, че майстор-часовникар влага парченце от душата си в своето творението. От тук идва и поверието, че когато часовникът е строшен, хората имат вяра, че душата му също се разрушава.

В умозаключение

Както сами се убедихте, съществуват доста поверия и суеверия свързани с часовниците. Сами преценете дали е належащо да вземете защитни ограничения и да се вслушате в тях, или да рискувате да си навлечете някое от упоменатите " проклятия "... или по-лошо. Въпреки това, дали вярвате в тях или не е напълно ваш избор, само че избягвайте да позволявате на тези суеверия да управляват решенията, които взимате в живота, тъй като в последна сметка те са тъкмо това... Суеверия.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР