Суела Брейвърман, британският министър на вътрешните работи, беше критикувана, след

...
Суела Брейвърман, британският министър на вътрешните работи, беше критикувана, след
Коментари Харесай

Брейвърман беше критикуван, след като нарече пропалестинските протестиращи в Обединеното кралство „маршируващи на омразата“

Суела Брейвърман, английският министър на вътрешните работи, беше подложена на критика, откакто разказа пропалестинските протестиращи като „ маршируващи на омразата “ и упрекна полицията в двойни стандарти.

Лондон стана очевидец на всеобщи демонстрации през уикенда през последния месец, като десетки хиляди хора излязоха по улиците, с цел да осъдят безмилостната бомбардировка на Израел в линията Газа и да изискат държавното управление на Обединеното кралство да призове за преустановяване на огъня.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 3 детайла Картографиране на митинги в взаимност с Палестина против нападението на Израел „ Това е геноцид, а не война “: Унищожаването на Газа провокира митинги по целия свят Протести, борби в Йерусалим и Западния бряг на фона на войната сред Израел и Газа завършек на списъка

Планираният митинг за тази събота съответствува с уикенда на примирието, годишен възпоменание за Първата международна война, когато доста хора в Обединеното кралство стопират, с цел да си спомнят жертвите на войната.

Въпреки натиска от страна на държавното управление, столичната полиция съобщи, че не може законно да забрани шествието, заявявайки, че няма задоволително разследващи данни, с цел да има риск от публични вълнения.

Организаторите на митинга споделят, че съботният протест няма да премине през Кенотафа, националния боен мемориал на Англия в централен Лондон, и ще се организира следобяд след минута безмълвие в 11 часа сутринта.

Но в извънредно необикновена офанзива Брейвърман в сряда упрекна полицията, че е по-снизходителна към про-палестинските демонстрации, потвърждавайки, че десните и националистическите протестиращи се третират по друг метод.

„ Не имам вяра, че тези маршове са просто зов за помощ за Газа “, написа Брейвърман в публикация, оповестена от вестник „ Таймс “.

„ Те са изказване за състезание от избрани групи – изключително ислямисти – от типа, който сме привикнали да виждаме повече в Северна Ирландия. Също по този начин обезпокоително напомнящи за Ълстър са известията, че някои от уредниците на марша в събота имат връзки с терористични групи, в това число Хамас. “

Коментарите на Брейвърман провокираха остри рецензии, в това число от опозиционни политици и деятели.

„ Суела Брейвърман е отвън надзор “, написа Ивет Купър от главната опозиционна Лейбъристка партия на X. „ Статията й довечера е извънредно безконтролен, рисков опит да се подкопае уважението към полицията в сензитивен миг, да се раздра оперативна самостоятелност и за разпалване на напрежението в общността. Никой различен министър на вътрешните работи от която и да е партия не би направил това. “

Дейвид Лами, народен представител от Лейбъристката партия, сподели, че Брейвърман желае да „ употребява чувствителността на този миг и непознаването на историята на Северна Ирландия … за личната си лидерска акция “.

Критиците споделят, че Брейвърман се пробва да се нарежда за партийно водачество, което може да се случи, в случай че консерваторите изгубят властта на избори, които се чакат идната година. Проучванията на публичното мнение от месеци слагат партията с 15 до 20 пункта зад лейбъристите.

Британският артист и комедиант Адил Рей разказа колоната на Брейвърман като „ удивителна “.

„ Когато полицията се пробва да разреши на правото да стачкува и управлява напрежението, последният човек, който чака да го разпали, е министърът на вътрешните работи “, сподели Рей.

Премиерът Риши Сунак, който преди този момент назова митингите през уикенда на примирието „ неуважителни “, отстъпи в сряда след среща с началника на полицията Марк Роули и призна, че хората имат „ право на кротичък митинг “.

В изказване Сунак сподели: „ Тестът за тази независимост е дали нашият ангажимент към нея може да преживее дискомфорта и разочарованието на тези, които желаят да я употребяват, даже и да не сме съгласни с тях. Ще издържим този тест и ще останем правилни на правилата си. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР