Суданският паравоенен корпус за бързо реагиране заяви, че са съгласни

...
Суданският паравоенен корпус за бързо реагиране заяви, че са съгласни
Коментари Харесай

Суданският корпус за бързо реагиране е съгласен на 72-часово примирие по хуманитарни причини

Суданският паравоенен корпус за бързо реагиране съобщи, че са съгласни на 72-часово помирение по филантропични аргументи, като по този метод основават предпоставки за прекъсване на спора си със суданската войска, който бушува към този момент няколко дни, заяви Ал-джазира.

По данни на Организация на обединените нации жертвите на спора към този момент са повече от 330, а ранените са към 3200. Тежките въоръжени конфликти накараха редица страни и интернационалните организации да приканват за преустановяване на огъня и да изтеглят свои дипломати, военни и други жители там.

Досега воюващите са сключили и малко по-късно - нарушили три прекратявания на огъня, последното, реализирано под натиска от Съединени американски щати във вторник, 18 април.

" Дойдох тук по работа и закъсах на 15 април, тъй като нямаше превоз. Хората споделяха, че ще има преустановяване на огъня, което не се случи, в противен случай, боевете се ускориха ", описа служащ.

Организация на обединените нации разгласи, че до 20 000 души са избягали в Чад поради конфикта в Судан, като доста от тях не разполагат с съществени неща като храна, вода и заслон. Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците съобщи, че множеството от пристигналите са дами и деца, които сега се приютяват навън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР