Судански ветеринари се заеха да помогнат на четири недохранени и

...
Судански ветеринари се заеха да помогнат на четири недохранени и
Коментари Харесай

Ветеринари се борят за живота на изтощени лъвове в зоопарк в Хартум

Судански ветеринари се заеха да оказват помощ на четири недохранени и заболели лъва в зоопарка в Хартум, откакто лъвица умря от апетит и обезводняване, заяви Българска телеграфна агенция.

Лъвовете живеят в плен в зоопарка Ал Куреши в столицата на Судан.

От седмици те не получават задоволително храна и лекарства и положението им се утежни. Активисти започнаха онлайн акция за избавяне на животните. Лъвицата умря, макар че с помощта на акцията бе захранена интравенозно.

Прокуратурата в Разград проверява проявена свирепост към лъва Любо от зоокъта в града

"Вината е на администрацията на парка. Те не дават храна на животните ", сподели ветеринарният доктор Мудасар Абу Суфиан, на който е предоставено да се грижи за здравето на животните.

В четвъртък той и други ветеринари прегледаха четирите лъва и им дадоха медикаменти, а доброволци почистиха клетките им. Бадрелдин Сюлейман, частен донор на общинския зоопарк, показва, че полицията дава отговор за отбраната на животните.

"Имаме контракт с тях, съгласно който те би трябвало да обезпечават месото. Ако храната не е достигала, те би трябвало да я набират ", сподели той. "Тъжно е, тези лъвове страдат отдавна ", сподели Осман Салих, който е основател на онлайн акцията за избавяне на бедстващите диви котки.

Явор Гечев, „ Четири лапи “: Лъвовете у нас живеят в концлагери

Той увери, че интернационална група за отбрана на животните е предложила да помогне, като изпрати ветеринарни експерти в зоопарка в Хартум.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР