Судански съдия прие обвинението на прокуратурата срещу бившия президента Омар

...
Судански съдия прие обвинението на прокуратурата срещу бившия президента Омар
Коментари Харесай

Обвиниха бившия президент на Судан в незаконно притежание на чужда валута и корупция

Судански арбитър одобри обвиняването на прокуратурата против някогашния президента Омар ал Башир в нелегално владеене на непозната валута, пране на пари и корупция и отхвърли да го освободи под гаранция. Делото ще продължи идната седмица, оповестиха информационните организации. По него някогашният судански водач може да получи до 10 години затвор.

На първия си разпит в съда Башир сподели, че е получил от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман 25 милиона $, само че акцентира, че не е харчел от тези пари за персонални цели. При ареста на Башир през април т.г. в дома му бяха открити милиони в непозната и суданска валута, предава Българска телеграфна агенция.

Адвокат на експрезидента сподели пред съда, че клиентът му отхвърля обвиняванията и че на идващото съвещание отбраната ще показа свои очевидци.

Този правосъден развой не включва обвинявания за убийствата на стачкуващи против режима на Башир. Освен това той е търсен от Международния углавен съд за военни закононарушения и геноцид по време на спора в региона Дарфур през първото десетилетие на века. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР