Суданската армия използва бойна авиация, за да удари щаба на

...
Суданската армия използва бойна авиация, за да удари щаба на
Коментари Харесай

Суданската армия нанася въздушни удари по щаба на специалните сили в Хартум

Суданската войска употребява бойна авиация, с цел да удари щаба на силите за бързо реагиране в Хартум, оповестява телевизионният канал Ал Арабия, показвайки фрагменти от следствията от ударите.

Според телевизионния канал Asharq минимум четири изтребителя МиГ, ситуирани в авиобазата на суданската войска, са прелетели в региона на бойните дейности.

На 15 април покрай щаба на силите за бързо реагиране (специалните сили) в Хартум се чуха изстрели. Конфронтацията сред специфичните елементи на страната и армията внезапно ескалира.

Силите за бързо реагиране (специалните сили) споделиха, че армейски елементи са атакували техния щаб. Говорител на суданската войска удостовери това, само че означи, че офанзивата е отговор на офанзиви на силите за бързо реагиране против военни елементи в няколко региона на града.

По-късно имаше известия за въздушни удари на армията против щаба. Военните са унищожили и над 80 машини на специфичните елементи в град Меров.

Всички входове на президентския замък в Хартум са блокирани, самият замък е обкръжен от бронирани машини на суданската войска, оповестява Sky News Arabia.

Суданските специфични сили оповестиха, че са поели надзор над летищата в Хартум и Меров. Въздушният трафик е спрян. От командването на силите за бързо реагиране оповестиха, че „ подразделенията на специфичните сили се отбраняват, а войските на съперника са претърпели огромни загуби “.

Командването на спецчастите насочи апел към хората. Изявлението приканва суданците да се „ съберат дружно в този сериозен за страната миг от историята и да осъдят страхливото държание на армията “.

Командирът на суданската войска Ал Бурхан персонално следи дейностите на военните.

Говорител на комитета на суданските лекари сподели, че десетки жертви са откарани в незабавни центрове. По думите му „ докарват хора с разнообразни пострадвания, има тежки случаи измежду цивилното население “.

Министерството на здравеопазването на Судан прикани лекарите да дойдат в лечебните заведения в Хартум, с цел да окажат помощ.

В началото на април трябваше да се състои подписването на съглашение сред суданската войска и специфичните сили, само че то беше отсрочено два пъти. Все още няма оповестени нови дати.

В нощта на 12 против 13 април суданската войска насочи ултиматум към специфичните сили, изисквайки те да изоставен Мерове. Според судански боен източник специфичните елементи са разположили многочислени отряди там, без да уведомят командването на суданската войска за предислокацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР