Субсидията на една партия не е единственият начин тя да

...
Субсидията на една партия не е единственият начин тя да
Коментари Харесай

Дариткова: БСП да си прецизира дейността, щом няма възможност да върне парите

" Субсидията на една партия не е единственият метод тя да съществува ", заяви ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова за БТВ, написа БГНЕС. Тя уточни, че партийната дотация не е нещо ново. " Тогава, когато е призната концепцията за субсидиране, сумата за партиите е била още веднъж в размер, почти толкоз, колкото през вчерашния ден приехме. Политическите партии би следвало да чуват гласа на обществото, гласа на хората, тъй като ние се позоваваме на този глас – референдумът. Два и половина милиона български жители решиха, че политическите партии би следвало да се оправят и да оферират политики точно с такава дотация “, сподели Дариткова.
На въпрос за какво ГЕРБ обръща внимание на резултатите от референдум, извършен през 2017 година , Дариткова отговори: „ Ние чухме гласа на хората още през 2017 година, когато направихме предложение решенията на референдума за мажоритарен избор и за дотация от 1 лев да влязат в пленарна зала, единствено че тези оферти бяха отхвърлени тогава ".
Дариткова изясни, че размерът на дотацията е определен да бъде 1 лев, тъй като " това беше решението на българските жители ". " Очаквахме да чуем за това по какъв начин партиите да финансират свои действия, да имат офиси, да поддържат структурите с хората по места – по тази причина приехме спомагателни решения, които да облекчат партийната активност – а точно да може офисите да се дават гратис от общините и страната ", добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
„ В никакъв случай не се опитваме да накажем Българска социалистическа партия финансово – Българска социалистическа партия е огромна партия и има забележителен брой гласове на последните избори, и в случай че рационално си вършат сметките, би следвало да могат да финансират своята активност със дотацията, която получават. Щом нямат опция да върнат надвзетата дотация, значи би трябвало да уточняват своята активност и метода, по който провеждат партийната си работа “ , изрази мнението си Даниела Дариткова.
Относно опасенията, че политическите партии ще изпаднат в тежки зависимости от бизнеса, откакто признатите промени дават опция компании да финансират безкрайно партиите, тя разяснява, че никога това финансиране няма да бъде обвързано с избрани услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР