Субсидия от един лев на спечелен глас мина окончателно с

...
Субсидия от един лев на спечелен глас мина окончателно с
Коментари Харесай

Край на драмата! 1 лев партийна субсидия

Субсидия от един лев на извоюван глас мина дефинитивно с поддръжката на 119 ”за ”, 71 срещу и 16 ”въздържал се ”.
Не мина предлагането на Движение за права и свободи за нула лв. държавна дотация. И Вътрешна македонска революционна организация бяха попарени с концепциите си за 1,5 милиона лв. плюс един лев държавна дотация.

Припомняме, след диспути в пленарна зала на 12 юни предлагането партийната дотация на партиите да стане 1 лева мина на първо четене със 117 гласа " за " и 90 срещу.

Информацията за нарушаванията бе подадена на 20 май 2019 година, в предаването " Шоуто на Слави ". Партийната дотация е трябвало да бъде 32 128 844 лева, само че вместо това в бюджета е планувана и действително изплатена дотация от 38 684 384 лева Това е с 6 519 540 лева повече, осведомят от екипа шоуто.

Слави Трифинов написа във " фейсбук " профила си, че Борисов се пробва да избави Владислав Горанов и да удържи националния яд с предлагането партийната дотация да стане 1 лева

На 4 юни стана ясно, че министърът на финансите Владислав Горанов има 30-дневен период, с цел да поправи непозволено по-високите дотации, които са получили политическите партии.

Върховна административна прокуратура, която ревизира изнесената информация в Шоуто на Слави ", че партиите в действителност са получили не 11 на глас, а над 13 лева и че методиката на пресмятане на дотациите, в действителност опонира на закона. Шоуто на Слави се базира на получена от МФ информация, само че основният прокурор Сотир Цацаров незабавно се самосезира и разпореди инспекция.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР