Субсидии на обща стойност над половин милион лева осигурява Българската

...
Субсидии на обща стойност над половин милион лева осигурява Българската
Коментари Харесай

Федерацията финансира българските тенисисти с над 500 000 лв. през 2021 г.

Субсидии на обща стойност над половин милион лв. обезпечава Българската федерация по тенис (БФТ) на националните състезатели и младите гении през 2021 година Сумата включва както месечни средства за подготовка и възобновяване на водещи български тенисисти в другите възрастови групи, по този начин и подкрепяне на участията на наши гении в интернационалния календар.

Отделно БФТ дава безплатно комплекса на Българския народен тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина в София за целогодишна подготовка на националните състезатели. През летния сезон разполагаем са клей кортовете навън, а през зимата - този на твърда настилка в зала " София ", за която федерацията заплаща годишно по 70 000 лева наем.

Също по този начин за подготовката на националните състезатели БФТ обезпечава квалифицирани експерти - измежду тях са капитанът на тима за Купа " Дейвис " Теодор Бачев, австралийската легенда Пол Макнами и националният треньор Даниел Ангелов. Те са разполагаем както по време на лагери, по този начин и за самостоятелна работа, която се обезпечава под друга форма също от федерацията.

За 2021 година управлението на БФТ отпред с президента Стефан Цветков е осигурило месечно финансиране за подготовка и възобновяване в размер на 248 500 лева за общо 29 национални състезатели. Максималната сума от по 1000 лева на месец, или общо 12 000 лева за годината, получават десетима от топтенисистите на България в другите възрасти:

Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев, Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Пьотр Нестеров, Денислава Глушкова, Йоана Константинова, Росица Денчева и Илиян Радулов.

По 10 000 лева са обезпечени за трима от най-изявените юноши: Адрияно Дженев, Виктор Марков и Динко Динев.

Годишна дотация в размер на 8000 лева се отпуска на Катерина Димитрова, а с по 7500 лева се подкрепят Гергана Топалова, Джулия Терзийска, Петя Аршинкова, Михаела Цонева и Лия Каратанчева.
 Без смяна за Григор Димитров
Без смяна за Григор Димитров

Остава на 21-о място

Останалите 10 тенисисти, които получават месечно финансиране от БФТ, са Габриел Донев (6500 лева.), Александър Донски, Антъни Генов, Симеон Терзиев (по 6000 лева.), Васко Младенов, Иван Пенев, Янаки Милев, Елена Тренчева, Даря Шаламанова (по 5000 лева.) и Ангела Ганева (3500 лева.).

За участия на шампионати в чужбина през 2021 година БФТ е осигурила 127 350 лева на общо 17 млади тенисисти: по 10 600 лева за Пьотр Нестеров, Динко Динев и Денислава Глушкова; по 7950 лева за Илиян Радулов, Адриано Дженев, Виктор Марков, Йоана Константинова, Росица Денчева, Янаки Милев и Елизара Янева; по 6500 лева за Георги Георгиев и Александра Габровска; 6000 лева за Александър Василев; по 5300 лева за Ники Неделчев, Катерина Димитрова и Мария Рогачева; и 5000 лева за Павел Маринов.

Отделно от тези суми за подрастващите са обезпечени още 133 000 лева за подготовката и присъединяване им в европейски и международни шампионати в другите възрастови групи. От тях 58 000 лева са за осъществяване на подготвителни лагери, а 75 000 лева са за самите участия на шампионатите при 12-, 14-, 16- и 18-годишните.

Преди всяко европейско или международно състезание в БНТЦ се организира предварителен лагер, на който се обезпечава всичко за състезателите - кортове, топки, настаняване, изхранване, треньори. Всяко присъединяване на националните тимове на европейски и международни шампионати през 2021 година също е изцяло обезпечено от БФТ - самолетни билети, коронавирус проби, екипировка.

През сегашния сезон Българската федерация по тенис дава опция и за съществено интернационално присъединяване за българските състезатели на домашна сцена. През 2021 година у нас ще се проведат общо 12 шампионата за деца и юноши от календара на Тенис Европа, както и 7 шампионата от календара на ITF Juniors.

При мъжете и дамите ще се проведат общо 9 шампионата от новата верига UTR, както и 8 шампионата с награден фонд $15 000 от календара на ITF.

Продължава и дейното осъществяване на взаимната стратегия " Тенисът - спорт за всички " с министерството на младежта и спорта (ММС). През 2021 година тя обгръща 36 клуба от цялата страна, обезпечили 108 обучителни групи с 52-ма треньори за 918 деца. По програмата се провеждат 8 лагера с присъединяване на 160 деца и 12 районни шампионати за 8-, 10- и 12-годишни тенисисти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР