СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна ще остане в списъка на

...
СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна ще остане в списъка на
Коментари Харесай

СУ Димчо Дебелянов във Варна ще остане в списъка на средищните училища

СУ „ Димчо Дебелянов “ във Варна ще остане в листата на средищните учебни заведения и през новата образователна година, взеха решение на днешното си съвещание членовете на ПК „ Наука и обучение “ към Общинския съвет. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от пресцентъра на Общински съвет – Варна. Училището е средищно от осем години и е единственото такова в община Варна. Заради централното му местонахождение в града и положителните транспортни връзки то е комфортно за учениците от околните села. А един от критериите за включване в листата на средищните учебни заведения е в школото да се образоват минимум 10 пътуващи възпитаници в наложителна учебна възраст от други обитаеми места, в които няма учебно заведение.
През новата образователна година СУ „ Димчо Дебелянов “ ще одобри 30 деца от две варненски села. От село Звездица ще пътуват 24 възпитаници, а от село Казашко – 6, като за тях ще бъде обезпечен безвъзмезден превоз.
В учебното заведение сега се прави огромен ремонт с европейски средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “. След привършване на строително-ремонтните работи ще бъдат обезпечени условия за целодневна организация на образователния ден, в това число и обедно хранене, каквито са условията към средищните учебни заведения.
Днешното решение на ПК „ Наука и обучение “ следва да бъде гласувано и на сесия на Общинския съвет.
Списъкът на средищните детски градини и учебни заведения се актуализира годишно по стимулирано предложение на кмета на общината след решение на Общинския съвет. Предложението се внася в Министерство на образованието и науката, припомниха от администрацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР